Дитячі садки запрацюють з 22 травня, – МОЗ

травня 15 / 2020
Щоб діти та вихователі могли повернутися до закладів освіти, садочки повинні відповідати всім вимогам безпеки.

У зв’язку з послабленням карантинних мір, в Україні з 22 травня стане можливим проведення спортивних змагань без глядачів, відкриття готелів, проведення ЗНО, а також дозволять запуск громадського транспорту та роботу дошкільних закладів. Як інформує «OBOZREVATEL», про це на брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Він наголосив, що ці послаблення реалізовуватимуть лише за умови дотримання протиепідемічних заходів. Які саме пом’якшення ми плануємо, з огляду на сьогоднішню ситуацію? Це дозвіл на проведення спортивних змагань, але, звісно, без глядачів. Це відкриття готелів, окрім хостелів, але без ресторанів та спортивних залів. Це ЗНО.

Також буде дозвіл на громадський транспорт і на дошкільні навчальні заклади, – пояснив міністр. Крім того, пан Степанов назвав головні критерії, які беруться до уваги під час переходу на кожен наступний етап послаблення карантину: кількість нових випадків за сім днів на 100 000 населення; завантаженість ліжок у лікарнях хворими на коронавірус – не більше ніж 50%; кількість тестувань за сім днів на 100 тисяч має бути на рівні 15; кількість випадків за останні сім днів до попередніх семи днів – коефіцієнт повинен бути в межах 0,9-1.

Міністр додав, що між етапами зняття обмежень має минути не менше 10 днів: Це саме той термін, який покаже, чи готова країна до наступного кроку виходу з карантину. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко раніше повідомляв про те, що робота громадського транспорту в Україні може бути відновлена вже на початку червня, а от метро у різних містах запуститься неодночасно.

Тож відкриття дошкільних закладів напряму залежатиме від цієї умови. Заклади дошкільної освіти зможуть відновити роботу відповідно до розробленої Урядової дорожньої карти виходу країни з карантину та у випадку позитивної динаміки – зниження показників захворюваності.

Загальнонаціональне відкриття садочків буде можливим на 3 етапі дорожньої карти з урахуванням рішень комісій ТЕП та НС територіальних одиниць, – прокоментувала т.в.о Міністра освіти і науки Любомира Мандзій на своїй сторінці у фейсбуці.

Вона підкреслила, що наразі МОН спільно з МОЗ працює над тим, щоб зробити безпечним повернення дітей у заклади дошкільної освіти. Буде виданий так званий «коронавірусний» протокол, який включатиме вимоги санітарного лікаря та рекомендації МОН щодо роботи закладів освіти в умовах пандемії.

Для того, щоб діти та вихователі, значна частина яких у зоні ризику, мали змогу повернутися до закладів освіти, садочки мають відповідати всім вимогам безпеки. Вимоги для всіх будуть однакові, – акцентувала увагу пані Мандзій.
Категорія : Україна


Залишити Коментар