Назвали області, в яких відтермінують послаблення карантину

травня 05 / 2020
Назвали області, в яких відтермінують послаблення карантину
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що області з найвищою захворюваністю підуть на «адаптивний карантин» після зняття певних обмежень 11 травня, а якщо буде негативна тенденція, то обмеження звужать.

«Хочемо запропонувати критерій адаптивного карантину. У нас є деякі області — Чернівецька, Івано-Франківська, де дуже високий рівень захворюваності. Ми не можемо собі дозволити там відкриття таке ж, як у інших областях, і ми вважаємо, що треба вводити механізм адаптивного карантину, якщо десь ми відкриваємо більшу палітру засобів торгівлі, то десь — це буде менше. Ми будемо далі аналізувати ситуацію, якщо ми побачимо негативну тенденцію, то обмеження будемо звужувати», — каже Степанов.

За словами прем’єра Дениса Шмигаля, відповідальність за сплеск хвороби у певних регіонах після прийняття рішення про адаптивний карантин буде нести місцева влада.

Степанов зазначив, що наразі Україна уже 17 днів поспіль реєструє від 400 до 600 нових хворих на коронавірус.



Степанов додав, що подібна стабільність дозволяє ввести з 11 травня пом’якшення, водночас у цій постанові мають бути прописані карантинні обмеження для закладів, які відкриються.

За словами головного санлікаря Віктора Ляшка, у МОЗ клопотали про продовження карантину до 22 травня, тому що епідпроцес не йде на зниження, проте залишається стабільним.

«Починаючи з кінця квітня у нас стабільно зростає кількість підтверджених випадків у найбільш заселених областях: у Дніпропетровській на 30%, Харківській на 40% і Одеській області. Захворюваність залишається найвищою у Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській і Рівненській областях», — зауважив Ляшко.
Категорія : Україна


Залишити Коментар