Зеленський звернувся до українців (ВІДЕО)

травня 05 / 2020
Зеленський звернувся до українців (ВІДЕО)
Карантин в Україні пом’якшуватимуть поступово. Повне його скасування може призвести до катастрофічних наслідків. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні в понеділок.

«Так, є негативний вплив карантину на економіку, втрати від нього болючі, але потенційні втрати від високої захворюваності й смертності катастрофічні.

Згідно з дослідженнями, повне скасування карантину матиме шокуючі наслідки. Якщо завтра ми повернемося до звичного для нас ритму життя — це потенційно плюс 120 тис. смертей до кінця року», — підкреслив глава держави.

Зеленський пояснив, що саме тому пом’якшення карантину буде поетапним. Перше пом’якшення відбудеться 11 травня. Буде відкрито, зокрема, парки, сквери, салони краси, літні майданчики кафе і ресторанів.



«Актуальна на сьогодні статистика дає нам сподівання на майбутнє. Однак ситуація могла бути іншою. Ми могли мати не 12 тисяч, а 200 тисяч хворих.

Є дві причини, чому вдалося уникнути критичного сценарію. Перша — вчасно вжиті заходи. Жорсткі, але, як показав час, правильні. Друга — заслуга наших українських лікарів. Їхній професіоналізм, мужність і самовідданість на передовій боротьби з коронавірусом», — сказав президент.
Категорія : Україна


Залишити Коментар