У Зеленського заявили, що не забороняли виїзд заробітчан

травня 01 / 2020
У Зеленського заявили, що не забороняли виїзд заробітчан
Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявляє, що українцям не забороняли виїжджати на роботу за кордон. Про ситуацію з трудовими мігрантами він розповів в інтерв'ю LIGA.net.
За його словами, рішення просто заборонити виїзд немає, тому що не можна людям заборонити вилітати, але можна цей процес обмежити.
При цьому заробітчанам обіцяють альтернативу роботі за кордоном - дешеві кредити малому і середньому бізнесу, а також доступну іпотеку.
"Ми два тижні вже відпрацьовуємо з Міністерством фінансів, президент їм ставить завдання, щоб у нас були реально дешеві кредити - 5-9%", - сказав Тимошенко.
Також він додав, що в перебігу дня-двох буде пропозиція дешевої іпотеки для населення - в районі 10%.
Заступник голови ОП переконує, що зараз, за версією влади, краще для українців бути в країні незалежно від того, заробітчани вони чи ні.
За його словами, держава хоче зрозуміти причину виїзду українців за кордон. Якщо будуть офіційні запити на довгострокову роботу, їх розглянуть МЗС і уряд. При цьому він не пояснив, на підставі чого влада має право приймати подібні рішення за людей.
"Ми не хочемо, щоб це були туристи, які через три дні або тиждень повернуться в країну, і ми не будемо знати, що з ними робити. Ми тільки налаштували нормальну систему обсервації завдяки додатку Дій вдома", - сказав Тимошенко.
Нагадаємо, останнім часом в Кабмін почали надходити заявки від країн Євросоюзу з проханням надати українських заробітчан через брак робочих рук.
В уряді заявили, що готові обговорювати відправку українців за кордон, але при узгодженні умов, в тому числі офіційному працевлаштуванні на три місяці.
Тим часом, кілька чартерів із заробітчанами вже вилетіли.
Категорія : Україна


Залишити Коментар