Два брати померли від коронавірусу, уся родина у лікарні: моторошна сімейна трагедія на Буковині

квітня 22 / 2020
Два брати померли від коронавірусу, уся родина у лікарні: моторошна сімейна трагедія на Буковині
У Чернівецькій області 21 квітня поховали двох братів, які померли в Сторожинецькій центральній районній лікарні з підозрою на коронавірусну інфекцію.
Увечері прийшла ще одна страшна звістка – померла їхня бабуся. У важкому стані перебуває батько, який не знає, що вже втратив двох синів, пише "Obozrevatel".

19-річний Андрій був госпіталізований 17 квітня за направленням сімейного лікаря з діагнозом "негоспітальна правобічна верхньодольова пневмонія". Експрес-тест на COVID-19 дав негативний результат, проте лікарі підозрювали у пацієнта коронавірусну інфекцію – серед контактів нібито був підтверджений випадок. Із пневмонією зліг і його старший брат – 24-річний Іван.

Стан братів стрімко погіршувався – Андрій помер пізно увечері 19 квітня, а вранці 21-го не стало й Івана.

Ще не прийшли результати ПЛР-тестів, проте медики неофіційно повідомляють, що сумнівів немає.

"Коронавірус, судячи за симптомами, у всієї родини", – розповіли лікарі.

Як повідомили родичі хлопців, важких хронічних хвороб у братів не було, проте Андрій у дитинстві багато хворів – то бронхіт, то запалення легенів. Однак обидва виросли міцними і здоровими, займалися будівництвом. Старший брат у травні повинен був одружитися...

В один момент хлопці відчули себе погано – почався кашель. Деякий час лікувалися вдома, а потім звернулися в амбулаторію. Лікар призначив якісь уколи, проте незабаром самопочуття погіршилося і братів відправили до районної лікарні.

Родичі кажуть, що Сторожинецька районна лікарня забезпечена погано.

"Є проблеми з апаратами вентиляції легенів, та що там говорити – навіть із забезпеченням медиків, спиртом і так далі. Можливо, якби хворих одразу відправили до Чернівців, то можна було врятувати, а тут... На жаль, виявилося пізно. Легені просто згоріли", – розповіли рідні.

Вони також додали, що брати не були останнім часом за кордоном, а по селу пересування обмежені – за цим стежить поліція. Але в магазин, звичайно, ходили.

...Андрія та Івана поховали 21 квітня на сільському кладовищі в Їжівці. Через карантин прощання з братами було скромним, друзі та односельці, що прийшли, трималися на відстані.

В останню путь рідних провели мама і ще один брат.

Однак на цьому біди сім'ї не закінчилися – за інформацією двоюрідної сестри хлопців, увечері після похорону Івана та Андрія стало відомо, що в лікарні померла і їхня бабуся.

У важкому стані перебуває глава сім'ї – батько навіть не знає, що втратив двох синів.
Категорія : Україна


Залишити Коментар