Боротьба з коронавірусом у магазинах: українцям пояснили, чим небезпечне фасування

квітня 15 / 2020
Боротьба з коронавірусом у магазинах: українцям пояснили, чим небезпечне фасування
Фасування овочів і фруктів в українських магазинах може нести ще більшу загрозу поширення епідемії коронавірусу. Про це заявили в Українській бізнес асоціації (ЄБА), розкритикувавши рішення влади, пише OBOZREVATEL.

В асоціації стверджують, що такі упаковки не тільки створюють відповідний клімат для розмноження бактерій, але і масу проблем для самих торгових точок. Тим більше, тривалість виживання вірусу на поверхнях поки точно не встановлена.

«Так, наприклад, за рішенням місцевих органів багато магазинів щодня фасують овочі та фрукти в одноразові пакети, хоча на державному рівні не встановлено жодних вимог щодо обов’язкового фасування продуктів харчування, які не споживаються безпосередньо на місці. В такій упаковці фрукти і овочі швидше псуються, до того ж, для вірусів створюється більш сприятливе середовище», – йдеться у повідомленні ЄБА.



За словами керівника FMCG-напрямку ЄБА Христини Лініченко, розпорядження місцевих чиновників провокують збільшення відходів у вигляді пакетів і згубно впливають на навколишнє середовище.

«Це також призводить до зростання цін на продукцію через додаткові витрати на матеріали і робочий час продавців, прискорює псування продукції, збільшує кількість незадоволених клієнтів, які також не розуміють необхідності таких заходів», – підкреслила вона.
Категорія : Україна


Залишити Коментар