Дівчина розповіла про нові симптоми коронавірусу. “Навіть не підозрюють, що хворі”

березня 29 / 2020
Киянка Олександра Бречко, у якій діагностували коронавірус, розповіла про те, як у неї проявилися симптоми небезпечної хвороби. Вона поділилася своїм досвідом, який показує, що коронавірус може проходити майже без симптомів і в цьому його небезпека, адже запалення легенів ніяк не проявляється, а висока температура і відчуття тиску на груди можуть дати про себе знати, коли хвороба вже серйозно прогресувала.
Дівчина розповіла про нові симптоми коронавірусу. “Навіть не підозрюють, що хворі”

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook. “Першим симптомом були дивні озноби які швидко починалися і швидко закінчувалися, а температура при цьому була 37.1. Пару днів мене взагалі нічого не турбувало і десь через днів 6 у мене з’явилося відчуття легкого дискомфорту в грудному відділі.

Але воно було настільки легким, що я вирішила, що це психосоматика на тлі ситуації. У вівторок (на 8-й день після першого симптому) я вперше відчула, що дискомфорт зовсім небагато посилився і мені стало трохи складніше дихати.

Тоді я звернулася до лікаря, мене послухали і зробили рентген – Виявилося пневмонія. Відчувала я себе при цьому абсолютно бадьоро. На ранок я приїхала в лікарню де мені зробили ПЛР тест і госпіталізували з підозрою на covid-19 “, – пише Олександра. Оданк, за її словами, саме важливе те, що небезпека вірусу не в його смертельності, а в тому, що його симптоми непомітні на початку і їх пізно діагностують, що і призводить до високих показників смертності.

Тому вона порадила при підозрі зробити рентген і не чекати високої температури. “Люди пізно приходять до лікаря. Вся проблема в тому, що інфікована людина переживає хворобу на ногах не помічаючи цих дрібних симптомів типу першіння в горлі.

Він ходить, займається спортом, а вірус робить свою справу і потім в один прекрасний день – бам! температура 38 і двостороннє заповнення легких. У рекламі радять викликати швидку при температурі 38 і утрудненому диханні, так – це вірні симптоми, але ці симптоми ознака того, що хвороба серйозно прогресувала. Не все так страшно, просто не потрібно тягнути.

Чи відчуваєте дискомфорт в грудей – телефонуйте свого лікаря, робіть рентген. Не чекайте температури “, – закликає дівчина. За її словами, в сусідніх боксах лежать люди з такими ж симптомами як у неї, а не з лихоманкою.
Дівчина розповіла про нові симптоми коронавірусу. “Навіть не підозрюють, що хворі”
Категорія : Україна


Залишити Коментар