У Воловецькому суді інтереси згвалтованої дівчини представляла мама одного з гвалтівників

березня 26 / 2023


Ми повідомляли, що троє підлітків з Верхніх Воріт, які згвалтували дівчину, а відео виклали розповсюджували у мережі, уникнули покарання.

Суддя Воловецького райсуду Оксана Софілканич присудила хлопцям по п’ять років позбавлення волі, але звільнила від покарання, призначивши усім трьом іспитовий термін на два роки. Суд виніс вирок по ст. 153 (сексуальне насильство, без проникнення), а не 152-й статті (зґвалтування).

У тому числі, спираючись на позитивні характеристики, які неповнолітнім ґвалтівникам видали представник служби у справах дітей та класні керівники. Педагоги Верхньоворітського ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Софії Малильо зазначили, що скарг на поведінку учнів, які зґвалтували свою подругу, не було і вважають ув’язнення занадто суворим покаранням.

Про це повідомив у соцмережі депутат Ужгородської міськради Віталій Глагола.

Виявилося, що у дитини не було адвоката. Її інтереси в суді представляла служба захисту дітей місцевої сільради, в якій мама одного з ґвалтівників працює секретарем. А ця ж сама служба захисту дітей дала ґвалтівникам позитивні характеристики.

"І таких моментів в цій справі вагон, - пише Віталій Глагола. - Якщо в Ужгороді якісь правозахисні організації, які можуть підтримати дитину, хоча би надати їй психологічну допомогу - зв’яжіться з дівчиною.

Є питання до школи, яка, очевидно ж, порушила права цієї дитини своїми позитивними характеристиками ґвалтівникам.

І тепер ця дівчина вимушена з ними і далі ходити в одну школу".
Категорія : Голос Народа


Залишити Коментар