Вагітна в 11 років: Правоохоронці про вагітність закарпатки дізналися з ЗМІ

листопада 06 / 2021

Одинадцятирічну дівчинку із Закарпаття, яка вже незабаром може стати наймолодшою мамою в Україні, могли зґвалтувати. Понад те, про ймовірність злочину тривало мовчали. Зокрема, й представники соцслужб і медики, до яких вагітна зверталася по допомогу.

Як повідомляє Закарпатська обласна прокуратура, Берегівська окружна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом приховування особливо тяжкого злочину (ч. 1 ст. 396 КК України). Наразі перевіряється можлива причетність до цього посадових осіб служби у справах дітей Берегівської міської ради та медиків.

Як дізналося слідство, впродовж останніх двох місяців дівчинка зверталася по медичну допомогу. Однак жодна з осіб, якій було відомо про вагітність неповнолітньої, не поінформувала про це правоохоронні органи. А це суперечить визначеному чинним законодавством порядку.

Лише минулого тижня правоохоронці розпочали розслідування за фактом зґвалтування малолітньої мешканки Берегівщини. Про вагітність 11-річної дівчинки дізналися зі ЗМІ. Родина дитини не зверталася у поліцію із заявою.

Триває досудове розслідування.

Що відомо про дівчинку та ймовірного батька
Наприкінці жовтня на Закарпатті журналіст Михайло Папіш знайшов потенційно наймолодшу породіллю в Україні – 11-річну дівчинку-ромку з Берегівськох громади, яка планує стати матір’ю наприкінці листопаду або в перших числах грудня.

«Вже скоро Берегівська громада “прославиться” наймолодшою мамою в Україні. Дівчинці усього 11 років, вона чекає на дитину»“, – написав журналіст Михайло Папіш на своїй сторінці в Facebook.

Майбутня молода мама є мешканкою циганської народності зі села Гать, де також є поселення ромів. Її звати Біанка.

Анонімні джерела у райлікарні, за словами журналіста, повідомляють: майбутня мама дуже красива, а вагітність «протікає» згідно відповідних медичних правил і певних гінекологічних нюансів.

Також Михайло Папіш повідомив, що ані в Берегові, ані у всій Закарпатській області ще не було такої молодої породіллі.

Як повідомляла ТСН, дівчинка мала би навчатись в 6 класі місцевої школи. Та замість цього поїхала разом із родиною на роботу до Київської області. Там, за словами матері вагітної дівчинки, і познайомилась із хлопцем, від якого завагітніла.

“У нас в родині троє дітей, Біанка сама вирішила народжувати. Наша родина працювала в Київській області на одному із сміттєзвалищ, там дочка познайомилась із хлопцем, який і є батьком дитини. Хто він і як його звати, ми не знаємо. Але має народитися хлопчик Олександр”, – розповіла мати вагітної 11-річної дівчинки.

За словами матері, хлопець, від якого вагітна її донька, із Києва. Він ще не знає про те, що скоро стане батьком.
Категорія : Голос Народа


Залишити Коментар