Розпаювання радгоспу: Земельні сутички на Закарпатті (відео)

вересня 07 / 2021
Розпаювання радгоспу: Земельні сутички на Закарпатті (відео)

До редакції М-Студіо звернулися колишні працівники радкгоспу «Великолазівський». Люди обурені – все життя пропрацювали, а землі, що їм першочергово мали виділити після розпаювання, так і не отримали. Роками зверталися до різних рівнів і каденцій влади, але чіткої відповіді досі не отримали. Від безвиході звернулися до медійників.

Актив колективу зібрався біля будівлі радгоспу у мікрорайоні Горяни в Ужгороді , аби розповісти про свою проблему! Пропрацювали все життя, а пай так і не отримали! – обурені колишні працівники радгоспу «Великолазівський». Актив колективу зібрався, аби розповісти про проблему у мікрорайоні Горяни на околиці Ужгорода, де досі стоїть адмінбудівля.

П’ятнадцять років люди звертаються до різних рівнів і каденцій влади – дійшли й до Уряду, але так нічого і не добилися.Кажуть, знайшли в газеті замітку, що майже сотня осіб, які не працювали у радгоспі – отримали по 0,09 гектара.

Аби відстояти своє першочергове право на пай- створили ініціативну групу, заручилися фаховою підтримкою юриста і вирішили діяти, адже розпаювання радгоспних земель так і не було проведено.Також, у зв’язку з внесенням змін до чинного Земельного Кодексу щодо створення територіальних громад, дали запит щодо отримання інформації, про правонаступника земельних ділянок.

Після отримання комплексу відповідей з різних інстанцій, будуть діяти по ситуації: спробують вирішити питання у досудовому порядку – писати звернення на отримання паїв, чи звертатися до суду.

Категорія : Голос Народа


Залишити Коментар