Відбулося західноукраїнське гандбольне дербі

жовтня 13 / 2024


У рамках 3-го туру жіночої Суперліги України з гандболу сезону 2024/25 ужгородські «Карпати» у Винниках (Львівська обл.) зустрічалися з львівською «Галичанкою».


Фото ФГУ

Команда Бориса Петровського успішно розпочала новий сезон, здобувши Суперкубок України і вигравши чотири з чотирьох поєдинків чемпіонату. На жаль, у протистояннях з «Галичанкою» переможна серія ужгородських гандболісток перервалася.

Перша гра

Закарпатки на старті поєдинку переважали чинних чемпіонок і були попереду на два точні кидка, однак у другій половині першого тайму львів’янки перехопили ініціативу й не тільки відіграли відставання в рахунку, а й створили собі перевагу. На перерву команди пішли за результату 16:12 на користь господарок.

У другій половині зустрічі наші гандболістки підібралися до суперниць впритул (17:18), але як показав час – це був їхній максимум. У завершальні 20 хв. гри «Галичанка» домінувала на майданчику й здобула перемогу з рахунком 35:26.

Найрезультативнішими у нашій команді були Валерія Нестеренко (7 м’ячів) та Анна Гававка (6). Тетяна Кильч, Катерина Фенинець і Владислава Слободян завдали по три точні кидка, а Єлизавета Сергієнко, Катерина Міхєєва, Діана Харіна і Валентина Чумак – по одному.

Друга гра

Якщо в першому поєдинку інтрига зберігалася доволі довго, то в другому – зникла ще в першому таймі. У повторній зустрічі команд «Галичанка» зі стартових хвилин вийшла вперед і в подальшому тільки збільшувала свою перевагу. Після першого тайму рахунок був 16:8, а на момент фінальної сирени – 35:22.

У складі «Карпат» результативними кидками відзначилися: Валерія Нестеренко (4), Анна Гававка (4), Катерина Фенинець (4), Владислава Слободян (4), Діана Харіна (3), Єлизавета Сергієнко (1), Катерина Міхєєва (1) та Каріна Колодюк (1).

Програвши обидва поєдинка, «карпатівки» відпустили головних суперниць у відрив. У «Галичанки» тепер 18 очок, а в «Карпат» і «Спартака-ШВСМ» – по 12.

До слова, столичні гандболістки у рамках 3-го туру двічі перемогли миколаївський «Реал» (40:28, 36:30), а «Рівне ДЮСШ 4» було сильнішим за хмельницьку «ДЮСШ 1 – ХНУ» (36:29, 33:31 пен.).

Олег МИКИТА
Категорія : Спорт


Залишити Коментар