Гандболістки ужгородських «Карпат» — срібні призерки Суперліги (відео)

травня 19 / 2021

14–16 травня у Львові відбувся завершальний, 3-й, тур другого етапу жіночої Суперліги України з гандболу серед команд групи А.


Якщо ім’я чемпіонок України стало відоме ще напередодні («Галичанка» зуміла здобула титул достроково), то боротьба за «срібло» тривала до заключного туру. Напередодні матчів у Львові турнірне становище у групі А було таким: 1. «Галичанка» (Львів) – 45 очок, 2. «Карпати» (Ужгород) – 29, «Реал» (Миколаїв) – 28.

«Галичанка» (Львів) – «Реал» (Миколаїв)

Відкривав програму третього з’їзного туру поєдинок між чинними чемпіонками України та миколаївським «Реалом». Ця гра для «Галичанки» не мала ніякого турнірного значення, а от підопічним Наталії Пархоменко необхідно було брати очки. Проте невмотивована «Галичанка» зупинятися не збиралася і на цей матч вийшла з думками тільки про перемогу.

Господарки майданчика відчутно переважали миколаївок і зуміли здобути переконливу перемогу. Перша половина зустрічі завершилася з рахунком 16:10. Після перерви львів’янки продовжили демонструвати якісну гру й збільшили свою переваги до 17 м’ячів (36:19).

«Карпати» (Ужгород) – «Реал» (Миколаїв)

Суботня гра ужгородок та миколаївок була вирішальною у боротьбі за срібні медалі. Для того, аби залишитися на другій сходинці, «карпатівкам» необхідно було не програти головному конкуренту. У разі перемоги або нічиєї другими фінішували б ужгородки.

Перший тайм проходив за переваги «Реалу». Миколаївський колектив краще діяв у нападі і більшість часу лідирував у рахунку. За підсумками 30-ти зіграних хвилин «Реал» був попереду – 14:16.

Старт другої половини гри проходив за подібним сценарієм і команда Наталії Пархоменко збільшила свою перевагу до 4 точних кидків (16:20). Але на цьому миколаївський ГК зупинився й ужгородки почали наздоганяти суперниць. На 48-й хв. закарпатські гандболістки вирівняли становище (22:22), а через хвилину вперше вийшли вперед (23:22).

Завершальна 10-хвилинка вийшла «гарячою» й інтрига зберігалася до фінальної сирени. У напруженій боротьбі нашій команді таки вдалося вибороти необхідний результат (поєдинок завершився внічию – 26:26) і забронювати за собою друге підсумкове місце.

Найрезультативнішою у складі закарпатської команди була Анастасія Полєтаєва (на її рахунку 7 точних кидків). Результативними діями також відзначилися Аліса Петрів (5), Мілана Шукаль (4), Ольга Макаренко (3), Христина Сендрей (3), Каріна Байрак (2) і Каріна Колодюк (2).

«Галичанка» (Львів) – «Карпати» (Ужгород)

На жаль, ужгородкам не вдалося нав’язати боротьбу чемпіонкам України. «Галичанка» на хорошому рівні провела перший тайм і створила собі комфортний гандикап у 6 м’ячів (16:10). У другій 30-хвилинці закарпатські гандболістки дещо вирівняли гру, однак відродити інтригу їм не вдалося. Львівська команда впевнено довела цю гру до перемоги (31:24). До слова, 24-ї у 26-ти матчах.

Результативними кидками у складі «Карпат» відзначилися Каріна Байрак (6), Ольга Макаренко (6), Анастасія Полєтаєва (4), Аліса Петрів (3), Христина Сендрей (2), Каріна Колодюк (2) та Мілана Шукаль (1).

Отож чемпіонками української Суперліги сезону 2020/21 стали гандболістки львівської «Галичанки». Срібні медалі вибороли ужгородські «Карпати», а бронзові – миколаївський «Реал».

Також зазначимо, що минулого тижня відбулися завершальні матчі в групі Б. У підсумку четвертою стала херсонська «Дніпрянка». П’яте місце посіла збірна команда Києва, а шостим фінішував ГК «ТНУ-ДЮСШ-21» (Київ).



Олег МИКИТА
Категорія : Спорт


Залишити Коментар