+2 нові види спорту, футзал серед дівчат і розширені вікові категорії

жовтня 11 / 2024
⚡️ +2 нові види спорту, футзал серед дівчат і розширені вікові категорії. На брифінгу в ОВА розповіли, яким буде другий сезон проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

📍Цього разу серед хлопців і дівчат заплановані змагання з волейболу, баскетболу, спортивного орієнтування, чирлідингу, футзалу, а також уперше з гандболу та регбі-5, зазначила директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА Мар’яна Марусинець.

За її словами, свою участь у проєкті вже підтвердили більш ніж 400 учнівських команд із майже 150 шкіл Закарпаття. Найбільше – з волейболу, футзалу й баскетболу 🙌

✅ Традиційно проєкт матиме п’ять етапів – шкільний, на рівні територіальних громад, районний, обласний та всеукраїнський. Юні спортсмени й спортсменки змагатимуться в розширених вікових категоріях: молодшій – 5-9 класи, старшій – 9-11 класи.

Реєстрація триває до 30 жовтня на офіційному сайті проєкту 👉 http://scl.gov.ua/.

🚀 Відтепер до нього можуть долучатися не лише команди опорних закладів, а і їхніх філій. На брифінгу зауважили, що не можна буде замінювати учасників протягом сезону. Максимальна кількість школярів у команді – 25.

🔍 Сам процес реєстрації теж відбувається по-новому та передбачає створення особистих кабінетів команд. Керівник обласного осередку «Спорт для всіх» Олександр Грін роз’яснив, як їх створювати і як приєднувати учасників та учасниць.

🏉 Він також наголосив, що регбі-5 не є повноцінним аналогом класичного регбі. Учасникам і тренерам варто ознайомитися з правилами, що доступні на сайті проєкту.

💃 Крім цього, на платформі Дія.Освіта віднедавна можна переглянути безоплатні серіали «Чирлідинг: тренерство» та «Чирлідинг: суддівство»: https://osvita.diia.gov.ua/courses.

Більше інформації про новий сезон тут ➡️ https://tinyurl.com/x3swb66j.
Категорія : Спорт


Залишити Коментар