«Золотий колос України» завітав на Берегівщину

липня 25 / 2024

17–20 липня на берегівському стадіоні «Дружба» проходив відкритий чемпіонат ГО Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» серед юнаків 2012–2013 років народження за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.



Раніше «Золотий колос України» традиційно проходив у Скадовську. На цей раз, після перерви, було вирішено його проводити на Закарпатті.

Участь у відкритому чемпіонаті ВФСТ «Колос» взяли 12 команд із 10 областей України: Київська, Харківська, Дніпропетровська, Львівська, Сумська, Вінницька, Черкаська, Чернівецька, Волинська та Закарпатська. На урочистому відкритті присутніх привітали Еріка Шинкевич – заступник директора навчально-спортивної бази «Закарпаття» та голови територіальних організацій: Анатолій Земляков (Запорізької), Василь Хмельницький (Закарпатської), Анатолій Белік (Луганської), які за дорученням ВФСТ «Колос» України відповідали за проведення змагань. У зв’язку із відсутністю електроенергії, Любов Слісенко виконала Гімн України акапельно, її підтримали майже 200 юнаків. Усі присутні хвилиною мовчання пом’янули українських військових, які загинули, захищаючи свою країну.

Змагання проводилися у двох групах по 6 команд за коловою системою. У зв’язку із сильною спекою, матчі розпочиналися із 8 години ранку і після 18-ї вечора. Згідно Положення по дві кращі команди виходили у фінальну четвірку, де розіграли нагороди. Інші зіграли стикові матчі за визначення місць у турнірній таблиці.

Матчі проходили напрочуд цікаво. Юні футболісти повністю віддавали себе грі. Очі у них горіли, бажання досягати успіху було неймовірно високим.

У суботу проводились матчі фінальної четвірки та матчі за 5–12 місце. Команди м. Переяслав (Київська обл.) та Підгороднецької ТГ (Дніпропетровська обл.) розділили 11–12 місце. У матчі за 9–10 місце команда Голобської ТГ (Волинська обл.) з рахунком 5:2 здолала команду селища Щасливе (Київська обл.). У матчі за 7–8 місце юнаки СК «Берегвідейк» (Закарпатська обл.) переграли однолітків з команди «Дністер» (Хотинська міська ТГ). У боротьбі за 5–6 місце зустрілися «Явір» (Краснопілля, Сумська обл.) та команда м. Яготин (Київська обл.). Перемогу з рахунком 3:0 здобули юні сумчани.

У боротьбі за медалі переможець групи А СК «Ренет» з рахунком 1:0 переграв другу команду групи В СК «Солянівка». У іншому поєдинку друга команда групи ДЮФК «Гнівань» з рахунком 2:0 здолав переможця групи В команду Мостиської ТГ. У матчі за 3–4 місце між командами Мостиської ТГ та СК «Солонцівка» основний час не виявив переможця. Серія пенальті теж нічийна – 4:4. Тільки у доданій серії пенальті перемогу святкували юні гравці «Мостиської ТГ» (Львівська обл.).

Матч за 1–2 місце обіцяв бути дуже цікавим. У першому матчі групового турніру СК «Ремет» здолав ДЮФК «Гнівань» з рахунком 4:1. Скоріш за все, у матчі групового турніру СК «Ренет» сильно «розгнівав» «Гнівань», і у фіналі вінничани не залишили черкасцям жодного шансу. Перемога «Гнівані» 4:0 принесла юнакам із Вінницької області золоті медалі та Кубок «Золотий колос України».

На урочистому нагородженні призерів та учасників вітали Василь Хмельницький, Анатолій Земляков та член Виконкому ЗАФ Степан Селменський. Любов Слісенко привітала присутніх гарними українськими патріотичними піснями.

Кращі гравці були нагороджені за номінаціями:

– бомбардир – Богдан Мельник (ДЮФК «Гнівань») – 10 голів;

– голкіпер – Нікіта Максюк (Солонцівська ТГ, Харківська обл.);

– гравець – Микита Муха (СК «Ренет» Харківська обл.).

Подяки ВФСТ «Колос» отримали команди Глобінської ТГ (Волинська обл.) та СК «Берегвідейк» (Берегово). Почесну грамоту отримала Любов Слісенко, яка своїм голосом підняла настрій і створила чудову атмосферу юним футболістам. Автор статті вручив подяки ЗАФ активу відкритого чемпіонату. Бронзові медалі, диплом грамоти та кубок за 3 місце вручено команді Мостиської ТГ (Львівська обл.). Срібні медалі, грамоти, диплом та кубок за ІІ місце отримала команда СК «Ренет» (Черкаської обл.). Золоті нагороди вручили команді «Гнівань» (Вінницької обл.).

Незважаючи на напрочуд складний період у житті нашої країни, організаторам вдалося зробити все, щоб діти у ці дні відчули себе щасливими. І це правильно, завжди потрібно думати про завтрашній день. На завершення Любов Слісенко разом із юними футболістами виконала Гімн нашої країни.

І про не зовсім приємне. Ні на відкритті, ні на урочистому нагородженні не було жодного представника влади м. Берегова чи Берегівського району. Звертаюсь до влади! У вас п’ять днів жили діти, які бачили, що таке війна і не тільки у кінофільмах. Вас не запрошували? Ну і що! Ви повинні знати, що відбувається у вашому місті та районі. Хоча би по цукерці подарували дітям з Харківщини, Сумщини, Дніпропетровщини та Київщини. Ви патріоти свого краю, своєї країни?

І, будь ласка, подивіться як виглядає стадіон «Дружба». Десятки років це був один із найкращих стадіонів Закарпаття. І що ми бачимо нині? Думайте і про завтрашній день, це люди оцінять.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ, член Виконкому ЗАФ
Категорія : Спорт


Залишити Коментар