Дива не сталося: «Минай» покинув українську Прем’єр-лігу

травня 26 / 2024

Закарпатська команда не зуміла досягти позитивного результату в заключному турі й залишилася в зоні вильоту.


Фото ФК «Кривбас»

На виїзну гру 30-го туру УПЛ проти криворізького «Кривбасу», яка відбулася 25 травня, «Минай» вирушав як на фінал, адже від цього поєдинку залежало чи вдасться закарпатцям поборотися за місце в елітному дивізіоні на наступний сезон. На жаль, вояж у Кривій Ріг завершився для нас фіаско. Команда Желько Любеновіча не зуміла відзначитися й дозволила супернику провести три результативні атаки, що поставило хрест на сподіваннях закарпатських уболівальників.

«Кривбас» був активнішим у нападі й ще до перерви зумів забити два голи. На 38-й хв. ударом здалеку відзначився Андрій Понєдєльнік, а на 42-й хв. Денис Кузик на дільній стійці успішно замкнув прострільну передачу Даніеля Соси (2:0). Нагоду для взяття воріт також мав колишній гравець закарпатського клубу, Єгор Твердохліб, але поцілити у ствір воріт ударом з-за меж штрафної йому не вдалося. Минайці ж запам’яталися несильним ударом з розвороту від Дениса Устименка (кіпер зупинив політ м’яча) та подаді зі штрафного від Владислава Вакули («снаряд» перелетів багатьох польових гравців і голкіпера й приземлявся у ворота, проте Андрій Понєдєльнік в останній момент виніс його з лінії воріт).

На початку другого тайму Владислав Вакула спробував забити зі стандарту, однак Володимир Маханьков свою команду врятував. А на 65-й хв. «Кривбас» поставив крапку в грі, забивши третій м’яч: Єгор Твердохліб віддав на Олега Кожушка, котрий в боротьбі із захисником і воротарем зумів завдати точного удару. Наприкінці двобою справа до гольових нагод не доходила, тож гра завершилася переконливою перемогою господарів з рахунком 3:0. Гості зазнали справжнього фіаско й з сумом на обличчях покидали поле.

Таким чином у «Миная» залишилося 25 очок і наша команда посіла 15-те місце. Разом з харківським «Металістом 1925» закарпатці вилетіли до Першої ліги України. Рівненський «Верес» і столична «Оболонь», які фінішували на 13–14 місцях, гратимуть перехідні матчі з третьою та четвертою командами ПЛ. Чемпіоном УПЛ 2023/24 став донецький «Шахтар», «срібло» в київського «Динамо», а «бронза» в криворізького «Кривбасу». Перші дві команди потрапляють в Лігу чемпіонів, третя – в Лігу Європи. Четвертий «Дніпро-1» та п’яте «Полісся» виступатимуть в Лізі конференцій.

«Кривбас» (Кривий Ріг) – «Минай» – 3:0 (2:0)

Голи: Андрій Понєдєльнік 38, Денис Кузик 42, Олег Кожушко 65.

«Кривбас»: Володимир Маханьков, Андрій Понєдєльнік, Натанаель Сантіні, Тимур Стецьков, Іван Дібанго, Дмитро Хомченовський (Джихад Бізімана 62), Юрій Вакулко, Денис Кузик (Тимур Бутенко 81), Єгор Твердохліб (В‘ячеслав Рябов 81), Даніель Соса (Максим Задерака 68), Прінс (Олег Кожушко 46).

Головний тренер – Юрій Вернидуб.

«Минай»: Олександр Кемкін, Євгеній Скиба, Богдан Чуєв (Дмитро Піддубний 70), Кирило Прокопчук (Ярослав Кисіль 46), Сергій Петько (Владислав Семотюк 46), Вадим Вітенчук, Тарас Дмитрук (Назарій Воробчак 53), Владислав Вакула, Тимур Кораблін, Денис Устименко, Артур Ременяк (Єгор Гунічев 67).

Головний тренер – Желько Любеновіч.

Результати інших поєдинків 30-го туру:

«ЛНЗ» (Черкаси) – «Ворскла» (Полтава) – 1:0,

«Рух» (Львів) – «Динамо» (Київ) – 1:2,

«Полісся» (Житомир) – «Шахтар» (Донецьк) – 2:0,

«Зоря» (Луганськ) – «Колос» (Ковалівка) – 0:1,

«Металіст 1925» (Харків) – «Верес» (Рівне) – 1:2,

«Чорноморець» (Одеса) – «Дніпро-1» – 0:2,

«Оболонь» (Київ) – «Олександрія» – 0:3.

Олег МИКИТА



Категорія : Спорт


Залишити Коментар