Ужгород та Київ з’єднає велопробіг на честь захисників України

травня 16 / 2024
Ужгород та Київ з’єднає велопробіг на честь захисників України

💙💛 В Ужгороді стартував загальнодержавний велопробіг «Шануємо пам'ять Захисників України». Захід проводиться щорічно з метою вшанування пам’яті полеглих Героїв України, які брали участь у боротьбі за відстоювання суверенітету та незалежності України.
☝️Велопробіг триватиме 9 днів та завершиться 23 травня — у День Героїв України, біля Стіни пам’яті загиблих за Україну у Києві. Цього року команда учасників-ветеранів подолає понад 1000 км за маршрутом від Ужгорода до Києва через міста Стрий, Тернопіль, Хмельницький, Вінницю, Житомир, Білу Церкву, Бородянку, Димер, Гостомель, Бучу, Ірпінь, Лютіж, Вишгород і фінальна точка — столиця.
👌 Увесь маршрут Велопробігу-2024 проїдуть два ветерани війни — Іван Балашов та Анатолій Вересенко. У кожному регіоні до них приєднуватимуться велосипедисти-ветерани та всі охочі з регіонів.
💪 Під час забігу у кожному місті на рахунок Українського ветеранського фонду Мінветеранів збиратимуть кошти на підтримку проєктів для спортивної реабілітації ветеранів та ветеранок. Ці кошти спрямують на фінансування проєктів фізичної реабілітації захисників і захисниць від громадських обʼєднань, що переможуть у конкурсах від УВФ.
👉 Перший ветеранський велопробіг у співпраці з командою Міністерства у справах ветеранів організували у 2020 році. Тоді маршрут пролягав аж до Маріуполя. Четверо ветеранів тоді проїхали 1795 кілометрів. Дорогою учасники зустрічалися з ветеранами, молоддю, громадськістю, сім’ями загиблих.
🤝 Заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук привітав учасників велопробігу та побажав їм успіхів. «Приємно відзначити, що велопробіг стартує саме в Ужгороді, - заявив Василь Дем’янчук. - Пам’ятаємо наших героїв, шануємо їх. Розуміємо, якою ціною наші захисники та захисниці нині виборюють перемогу. І віримо у те, що вже наступного року велопробіг з’єднає Ужгород зі звільненим Донецьком – через Луганськ та інші нині окуповані території. Хочемо, щоб вони були звільнені, щоб вони були разом із нами в сильній, незалежній та демократичній Україні».
Категорія : Спорт


Залишити Коментар