Шахістка Великобичківської ДЮСШ Валерія Дорофєєва - бронзова призерка Чемпіонату Закарпатської області!

квітня 29 / 2024
27 квітня в м. Ужгород відбувався Чемпіонат Закарпатської області серед юнаків та дівчат до 16 років "Кубок ПАДІЮНу" (гравці 2008 року народження і молодші).
Турнір викликав неабияку зацікавленість і мабуть поставив рекорд по кількості учасників. Адже загалом змагались майже 100 учасників зі всієї області: Ужгород, Мукачево, Берегово, Чоп, Перечин, Ужгородський та Мукачівський райони. Збірна Великобичківська ДЮСШ була представлена шахістами з Луга, Верхнього Водяного, Білої Церкви та Великого Бичкова:
- Андрусевич Андрій (Великий Бичків)
- Медвідь Павло (Верхнє Водяне)
- Шешвак Роман (Великий Бичків)
- Марущак Мирослав (Великий Бичків)
- Либавка Євген (Верхнє Водяне)
- Дорофєєва Валерія (Великий Бичків)
- Воронкова Кіра (Великий Бичків)
- Мандзюк Давид (Луг)
- Осінський Тимур (Луг)
- Ціпле Максиміліан (Біла Церква)
- Мочан Любомир (Великий Бичків)
- Мауерштедтер Андрій (Великий Бичків)
Згідно регламенту турнір проходив за швейцарською системою у 7 турів з контролем часу 10+10 секунд на хід кожному учаснику до кінця партії.
За результатами семи турів щільність турнірної таблиці була надзвичайно високою, що свідчить про надзвичайно високу конкуренцію. Наприклад, у категорії дівчата до 12 років одразу сім! шахісток набрали однакову кількість очків (по 3), серед яких і наша Кіра Воронкова. І лише за додатковим показником коефіцієнтом Бухгольца вона зайняла високе 4 місце.
Той же коефіцієнт Бухгольца визначив четверте місце для Ціпле Максиміліана, який набрав однакову кількість очків (по 5) з призерами у категорії юнаки до 12 років.
Та все ж Великобичківська ДЮСШ не залишися без медалей! Третє місце виборола наша шахістка Валерія Дорофєєва (2010 р.н.), яка стала бронзовим призером Чемпіонату Закарпатської області до 16 років у категорії серед дівчат. З чим її щиро вітаємо!
Варто відзначити хорошу і зрілу гру наших гравців, які гідно виступили на турнірі такого рівня: Андрусевич Андрій (5,5 очків з 7 можливих), Марущак Мирослав (4 очки), Медвідь Павло (4 очки), Либавка Євген (4 очки), Шешвак Роман (3.5 очків), Лясовий Андрій (3.5 очків). Інші гравці теж набрали залікові очки та отримали величезний досвід!
Технічні результати турніру.
Юнаки до 16 років:
1. Гурковський Владислав (м. Чоп)
2. Олег Сухан (м. Мукачево)
3. Ілля Маслей (с. Чинадієво, Мукачівський р-н)
Дівчата до 16 років:
1. Найгебавер Злата (м. Ужгород)
2. Марія Маслей( с. Чинадієво Мукачівський р-н)
3. Валерія Дорофеєва (Великий Бичків)
Юнаки до 12 років:
1. Андрій Юрковський (м. Ужгород)
2. Шиденко Андрій( м. Мукачево)
3. Долгош Олексій( м. Ужгород)
Дівчата до 12 років:
1. Дарія Тетеря (м. Ужгород)
2. Кіра Горбульова (м. Ужгород)
3. Маргітич Євгенія(м. Мукачево)
Діти до 9 років:
1. Назар Лендєл (м. Ужгород)
2. Деніель Микита (м. Ужгород)
3. Дмитро Бабинець (м. Мукачево)
Висловлюємо щиру подяку за сприяння у організації поїздки начальнику Відділ освіти, культури, молоді та спорту Великобичківської селищної ради Лілії Ільчук, батькам у супроводі, керівництву ТОВ "Гама ВБ" за смачні багети, організаторам змагань за теплий прийом.
Вітаємо шахістів та бажаємо успіхів у наступних турнірах!
Тренери-викладачі з шахів Вільмош Чернян та Микола Марущак.
Категорія : Спорт


Залишити Коментар