Свято шахів у Великобичківській територіальний громаді

грудня 11 / 2023

9-го грудня у приміщенні Великобичківського будинку культури був проведений різдвяно-новорічний турнір з шахів серед учнів Великобичківської ДЮСШ.
Загалом 31 шахіст з Луга, Верхнього Водяного та Великого Бичкова приймали участь у турнірі. Це на даний момент рекордна кількість учасників і є свідченням росту популярності та зацікавленості шахів у Великобичківській громаді. В тому числі декілька шахістів були відсутні з поважних причин чи по хворобі.
Згідно регламенту гравці змагалися у 7 турів за швейцарською системою з контролем часу 10 хв. + 0 с з обмеженням по віку 2008 р.н. і молодші. Це дало змогу молодшим шахістам спробувати свої сили проти старших і більш досвідчених гравців. І в деяких партіях молодші давали бій і перемагали, або зводили партії в нічию, чим приємно вразили своїх наставників!
Хоч турнір і носив товариський, святковий характер, але ніхто не хотів поступатися, про що свідчить невеликий відсоток нічиїх.
Після зіграних семи турів призові місця у своїх категоріях завоювали наступні гравці:
Юнаки до 8 років:
1. Мочан Любомир (Великий Бичків)
2. Мауерштедтер Андрій (Великий Бичків)
3. Шміляк Микола (Великий Бичків)
Дівчата до 10 років:
1. Кузьмик Вікторія (Великий Бичків)
2. Волощук Дар'я (Великий Бичків)
3. Кілійчук Валерія (Луг)
Юнаки до 10 років:
1. Левицький Ернест (Великий Бичків)
2. Варга Артем (Великий Бичків)
3. Осінський Тимур (Луг)
Дівчата до 12 років:
1. Воронкова Кіра (Великий Бичків)
2. Шешвак Софія (Великий Бичків)
3. Бондюк Іванна (Луг, 3 очки, коефіцієнт Бухгольца 19.5)
3. Поп Оксана (Луг, 3 очки, коефіцієнт Бухгольца 19.5)
Юнаки до 12 років:
1. Лясовий Андрій (Луг)
2. Ігнатюк Артем (Великий Бичків)
3. Калинський Михайло (Великий Бичків)
Юнаки до 14 років:
1. Марущак Мирослав (Великий Бичків)
2. Либавка Євген (Верхнє Водяне)
3. Лета Костянтин (Верхнє Водяне)
У категорії дівчата до 14 років з поважних причин були відсутні декілька шахісток, тому Дорофєєва Валерія автоматично зайняла перше місце. Але за набраними очками вона б зайняла також призове місце і серед юнаків у своїй віковій категорії.
Юнаки до 16 років:
1. Андрусевич Андрій (Великий Бичків)
2. Головчук Зорян (Луг)
3. Медвідь Павло (Верхнє Водяне)
Як показав підсумковий протокол турніру - системна робота, відвідування занять та індивідуальна робота вдома у сукупності дають позитивні результати!
Загалом турнір пройшов у святковій атмосфері, де кожен учасник отримав подарунки. А призери у вікових категоріях серед юнаків і дівчат були також нагороджені грамотами та медалями.
Висловлюємо щиру подяку голові Олег Бурса Великобичківська селищна рада та начальнику Відділ освіти, культури, молоді та спорту Великобичківської селищної ради Лілія Ільчук за подарункові набори та всебічну підтримку.
Керівництву Великобичківський селищний будинок культури за надане приміщення. Керівництву Великобичківський ліцей за наданий транспорт.
Спонсорам ТОВ "Гама ВБ", ФОП Божук М.М., інтернет-магазин "Чемпіон" за допомогу у закупівлі медалей, брендованих ручок і продуктів для солодкого столу. Батькам, медику та всім причетним, які допомагали в організації турніру.
Дякуємо ЗСУ за можливість працювати і проводити турніри.
Вітаємо учасників та бажаємо успіхів у наступних турнірах!
Тренери-викладачі з шахів Вільмош Чернян та Микола Марущак.
Категорія : Спорт


Залишити Коментар