«Минай» досяг хорошого результату

березня 25 / 2024

Закарпатська команда виборола першу виїзну перемогу в сезоні й покращила своє положення у боротьбі за збереження прописки в УПЛ.


У суботу, 23 березня, у Черкасах відбулась перенесена гра 17-го туру української Прем’єр-ліги з футболу між місцевим «ЛНЗ» та закарпатським «Минаєм». Протистояння черкащан і минайців мало відбутися ще в грудні минулого року, проте в «ЛНЗ» були проблеми з місцем проведення домашнього матчу й за обопільною згодою гра була перенесена на весну. Ось зараз, коли в елітному дивізіоні перерва на матчі збірних, ФК вирішили зустрітися, аби визначити сильнішого.

Команда Желько Любеновіча того дня продемонструвала хорошу гру. Наші футболісти вміло оборонялися та добре атакували. Господарі поля до такого виявилися неготовими. Свій перший небезпечний момент закарпатці створили на 9-й хв., коли ефектного удару з меж штрафного майданчика завдав Тимур Кораблін (екс-голкіпер «Минаю» Герман Пеньков у стрибку відбив цей м’яч). Через десять хвилин суперник відповів дальнім ударом Мухаррема Яшарі, та Олександр Кемкін у воротах зіграв надійно. На 28-й хв. був небезпечний удар зі стандарту від Владислава Вакули, однак переграти кіпера йому не вдалося. А ось на 33-й хв. гості змогли забити. Після яскравої комбінації на половині поля суперника, Тимур Кораблін увірвався у штрафний майданчик і з-під двох захисників поцілив у ближній кут воріт (0:1). На 40-й хв. Богдан Чуєв міг подвоїти перевагу своєї команди, але з гострого кута захисник відзначитися не зумів.

На початку другої 45-хвилинки обидва колективи були активними й рахунок на табло мав змінитися. На 47-й хв. Вадим Вітенчук, вийшовши віч-на-віч з воротарем, вирішив віддати передачу на партнера, але якісно виконати цю дію йому не вдалося і суперник перехопив м’яч. На 51-й хв. був черговий дальній удар Мухаррема Яшарі, але Олександр Кемкін знову парирував «постріл» 15-го номера. І тільки на 60-й хв. ми побачили друге взяття воріт. Створили його футболісти, орендовані з «Кривбасу». Владислав Семотюк виступив у ролі асистента, а Денис Устименко в ролі голеодора. Таким чином рахунок став 0:2.

Після другого забитого м’яча закарпатці грали по рахунку, відійшовши до власних воріт. У заключні пів години зустрічі черкащани створили чотири небезпечні моменти, з яких змогли реалізувати тільки один. Удар Владислава Наумця Олександр Кемкін відбив, а Олексій Хобленко та Олександр Каплієнко з хороших позицій відправили м’яч над воротами. Єдиний гол «ЛНЗ» відбувся на третій компенсованій хвилині, коли після подачі зі штрафного ударом головою відзначився Арад Бар. На більше черкащан не вистачило. Таким чином закарпатська команда здобула важливу виїзну перемогу з рахунком 1:2.

«Минай» набирає 13 очок і скорочує відставання від зони стикових матчів до трьох пунктів. Далі в нашої команди дві домашні гри. 31 березня колектив Желько Любеновіча зустрінеться з «Олександрією», а 8 квітня з «Поліссям» (Житомир).

«ЛНЗ» (Черкаси) – «Минай» – 1:2 (0:1)

Голи: Арад Бар 93 – Тимур Кораблін 33, Денис Устименко 60.

«ЛНЗ»: Герман Пеньков, Олександр Насонов, Максим Ковальов, Хайдін Саліху (Денис Норенков 46), Олександр Каплієнко, Арад Бар, Сергій Рибалка (Олексій Хобленко 53), Арад Бар, Мухаррем Яшарі, Сергій Шестаков (Владислав Наумець 46), Геннадій Пасіч (Ейнел 46), Молло (Денис Олійник 60).

Головний тренер – Олег Дулуб.

«Минай»: Олександр Кемкін, Ярослав Кисіль (Тарас Дмитрук 67), Євгеній Скиба, Кирило Прокопчук, Богдан Чуєв, Вадим Вітенчук (Владислав Семотюк 55), Тимур Кораблін (Василь Вашкеба 76), Сергій Петько, Артур Ременяк (Сергій Корнійчук 46), Денис Устименко (Кіріл Попов 76), Владислав Вакула.

Головний тренер – Желько Любеновіч.

Олег МИКИТА
Категорія : Спорт


Залишити Коментар