На Рахівщині вперше проведено чемпіонат Закарпатської області з шахів

листопада 21 / 2022

Вперше у Великому Бичкові проведено чемпіонат Закарпатської області з шахів.
19 листопада на базі Великобичківського ліцею було проведено чемпіонат області з шахів серед юнаків і дівчат до 12 та до 14 років.
У турнірі приймали участь 40 найсильніших шахістів із всієї області, які представляли: м. Ужгород, м. Мукачево, м. Берегово, м. Чоп, м. Виноградів, м. Рахів та збірна команда Великобичківської ДЮСШ у складі: Марущак Мирослав, Чорій Микита, Головчук Зорян, Полянчук Роман, Лясовий Андрій, Божук Назарій, Шешвак Роман, Ігнатюк Артем, Шміляк Микола та Мауерштедтер Андрій. Селище Великий Бичків тепло прийняло всіх учасників, серед яких були неодноразові чемпіони області у своїх категоріях, призери всеукраїнських та міжнародних змагань.
Турнір розпочався із вступного слова начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Великобичківської селищної ради Лілії Ільчук, яка подякувала командам за приїзд та побажала успіхів всім гравцям, а головний суддя змагань Семен Найгебавер ознайомив з регламентом та форматом турніру. Після чого Марущак Мирослав та віце-чемпіонка Європи Гачкайло Домініка урочисто внесли Державний прапор до залу, пролунав гімн України - турнір відкрито!
Так як виступали на даний момент найсильніші гравці області, то і партії були надзвичайно напружені, у яких ніхто не хотів поступатися. Та все ж за результатами турніру призерами у своїх категоріях стали:
Юнаки до 14 років
1. Гурковський Владислав (Чоп)
2. Кормош Михайло (Ужгород)
3. Сухан Олег (Мукачево)
Трішки не вистачало до п'єдесталу нагород нашим шахістам Марущаку Мирославу та Головчуку Зоряну, які зайняли відповідно четверте та п'яте місця у категорії юнаки до 14 років.
Юнаки до 12 років
1. Юрковський Андрій (Ужгород)
2. Пруніца Олександр (Берегово)
3. Скиба Владислав (Мукачево)
Дівчата до 14 років
1. Найгебавер Злата (Ужгород)
2. Маслей Марія (Мукачево)
Дівчата до 12 років
1. Гачкайло Домініка (Мукачево)
2. Ігнат Ніколетта (Ужгород)
3. Покиньчереда Соломія (Рахів)
Висловлюємо щиру подяку співорганізаторам турніру С. Найгебавер, О. Федів, Великобичківській селищній раді, відділу освіти, культури, молоді та спорту Великобичківської селищної ради, комунальному закладу "Великобичківська їдальня" за смачні обіди та Великобичківському ліцею за надання зручного приміщення для проведення чемпіонату. Також висловлюємо подяку гравцям, батькам та тренерам за Вашу нелегку працю і бажаємо успіхів у наступних турнірах.
З повагою, співорганізатори та ініціатори проведення чемпіонату Закарпатської області з шахів у Великому Бичкові в.о. директора Великобичківської ДЮСШ Йосип Данч і тренери-викладачі з шахів Вільмош Чернян та Микола Марущак.
Категорія : Спорт


Залишити Коментар