Для ужгородських гандболістів стартував новий сезон

жовтня 30 / 2020

Чоловічий ГК «Карпати» (Ужгород), який виступає у Вищій лізі України з гандболу, провів перші поєдинки у сезоні 2020/21.


Другий за силою чоловічий гандбольний дивізіон України стартував у першій половині жовтня, однак закарпатська команда перший тур пропускала (поєдинки із «УДХТУ» Дніпро були перенесені). Відповідно виїзні матчі 2-го туру проти «Будівельника-БСФК» (Бровари), які відбулися минулого тижня, стали дебютними для нашої команди у новому сезоні.

Срібний призер Вищої ліги та бронзовий призер Кубка України прагнув розпочати чемпіонат із перемог. Закарпатські гандболісти були близькими до того, аби продемонструвати 100-відсотковий результат, однак в останній момент втратили концентрацію і дозволили супернику відігратися.

У першому поєдинку проти «Будівельника-БСФК», який відбувся 22 жовтня, ужгородський ГК здобув виїзну перемогу з рахунком 21:27 (8:12). Вагомий внесок у звитягу своєї команди зробив Ярослав Котюк, який завдав 8 результативних кидків. Закинутими м’ячами у цій грі також відзначилися Дмитро Яковець (5), Нікіта Соколовський (4), Олександр Польогкий (3), Роман Літінський (2), В’ячеслав Терещенко (2), Денис Барутенко (1), Нікіта Семидоцький (1) та Максим Шурнюк (1).

Наступного дня, 23 жовтня, колектив Віталія Уманця був близьким до того, аби повторити успіх. Уже в першому таймі гості відірвалися від суперника на відстань шести результативних кидків (10:16). На початку другої 30-хвилинки ужгородці продовжили володіти ініціативою і збільшили свою перевагу до семи очок (24:31). На жаль, наприкінці поєдинку наші хлопці не реалізували чимало перспективних атак, чим уміло користувалися господарі. «Будівельник-БСФК» доволі швидко нівелював гандикап суперника і на завершальних хвилинах зустрічі зумів відігратися. Фінальна сирена зафіксувала бойову нічию – 34:34.

Результативними діями у складі «Карпат» відзначилися Ярослав Котюк (8 м’ячів), Олександр Місяйло (8), Нікіта Соколовський (4), В’ячеслав Терещенко (3), Роман Літінський (2), Нікіта Семидоцький (2), Максим Шурнюк (2), Дмитро Яковець (2), Олександр Польогкий (2) та Денис Барутенко (1).

У турнірній таблиці ужгородці наразі треті (наша команда у двох поєдинках виборола три очки). Другим іде ГК «RGM Group-СумДУ» Суми, який в аналогічні кількості поєдинків набрав 4 залікові бали. Проміжний лідер – «Будівельник-БСФК» (5 набраних очок у чотирьох протистояннях).

На 4–6 місцях відповідно розташувалися «Динамо-Академія» Полтава (2 очки, 2 ігри), «УДХТУ» Дніпро (2 очки, 2 ігри) та «Єдність» Лебедин (жодного залікового балу в чотирьох матчах).

Олег МИКИТА
Категорія : Спорт


Залишити Коментар