«Олімпійські ігри в колекції закарпатця»: вийшло друком видання про унікальне хобі

жовтня 28 / 2020
"Закарпатський кореспондент" раніше вже розповідав про відомого колекціонера з Ужгорода Аркадія Гендлера.

Чоловік колекціонує автографи спортсменів, особливий акцент – на олімпійських. Наразі в колекції пана Аркадія понад тисячу автографів зірок спорту з усього світу.

Ми зустрілися з ним в ужгородському спорткомплексі «Юність», де нещодавно відбувалися чотириденні змагання – чемпіонат України та клубний чемпіонат України з художньої гімнастики. Аркадій Гендлер, зокрема, прийшов туди за ще одним автографом – дворазової олімпійської чемпіонки, президентки Федерації художньої гімнастики України Ірини Дерюгіної.



Також пан Аркадій розповів «Закарпатському кореспонденту» про знакову подію – вихід книжки про його олімпійську колекцію. Видання «Олімпійські ігри в колекції закарпатця» упорядкував спортивний журналіст та науковець Володимир Тарасюк, автор інтерв’ю з колекціонером на початку книжки.

«Олімпійські ігри в колекції закарпатця»: вийшло друком видання про унікальне хобі

У книжці, як ідеться в анотації, не лише розповідь про закоханого в спорт ентузіаста та його олімпійські ідеали. «Це своєрідні сходи в історію олімпійського спорту з цікавими фактами, думками, роздумами», – пише автор.

В інтерв'ю «На відстані автографа» можна прочитати про принципи збору колекції, автографами яких відомих спорсменів Аркадій Гендлер пишається найбільше, про світові рекорди, їх тенденції та причини.


«За майже 60-річне захоплення мені вдалося зібрати автографи понад тисячі спорсменів, медалістів та учасників найбільших спортивних змагань сучасності – Олімпійських ігор. Це спорсмени 46 країн світу із 43 видів спорту», – підсумовує колекціонер.
Далі на сторінках розміщено знакові автографи колекції.

Видання буде корисне для всіх, хто цікавиться колекціонуванням, олімпійським спортом та його найяскравішими особистостями, хто захоче відчути силу неповторних людських характерів та енергетику перемог.

Презентації книги в Ужгороді ще не було, однак ті, хто працювали над виданням, уже думають про дату його представлення широкому загалу.
Категорія : Спорт


Залишити Коментар