На Закарпатті відбулася робоча зустріч поліцейських України та Польщі, які працюють у спільній слідчій групі

жовтня 28 / 2024

Правоохоронці обмінялися інформацією та узгодили перспективи подальшої міжвідомчої взаємодії у напрямках розкриття міжнародних злочинів.

Минулого тижня на базі ГУНП в Закарпатській області зустрілися представники Національної поліції України та поліції Республіки Польща для проведення робочої зустрічі в межах функціонування спільної слідчої групи (JIT), яка підписана між Генеральним прокурором України та Генеральним прокурором Республіки Польща.

Українську делегацію представили заступник начальника управління Головного слідчого управління НПУ Павло Шпинюк, старші слідчі ГСУ Андрій Голуб та Сергій Хончев та начальник управління Департаменту карного розшуку НПУ Роман Крилевич.

Від польської сторони взяли участь Директор кримінального департаменту національної поліції Міхал Бяленцкі, керівник слідчого відділу кримінального департаменту національної поліції Марцін Свйонтковскі, керівник відділу пошуку і ідентифікації осіб кримінального департаменту національної поліції Роберт П'ясецкі, в.о. спеціаліст Департаменту комунікації з суспільством національної поліції Богдан Шелест, спеціаліст слідчого відділу Головного управління Жешуві Агата Доманьська, окружний прокурор в Жешуві Томаш Мальхер та поліційний аташе при польському консульстві у Києві Павел Майхер.

Акцентними питаннями для обговорення між учасниками дводенного заходу були результати проведеної роботи в рамках кримінальних проваджень, фігуранти яких перебувають в Україні, а також на території Польської Республіки.

Кожен такий візит лише зміцнює набуту співпрацю, яка допоможе в майбутньому забезпечити якісну підготовку й реалізацію заходів у напрямку боротьби з міжнародною злочинністю.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар