На Закарпатті стартував міжнародний форум «Цифровізація нової економіки 2024»

жовтня 17 / 2024


📌 Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай разом із першим заступником Андрієм Шекетою та керуючою справами Мирославою Ливч взяли участь у форумі «Цифровізація нової економіки 2024». Надзвичайно важливий та цікавий захід, організований урядом, Міністерствмо цифрової трансформації спільно з нашими американськими партнерами – Агентством з міжнародного розвитку USAID. Це той майданчик, де представники влади, ІТ-індустрії, бізнесу та громадськості можуть «звірити годинники», проговорити проблемні моменти, знайти точки дотику та нові ідеї, налагодити нові зв’язки.
📌 «Сьогодні цифровізація в Закарпатті розвивається в трьох основних напрямках, відзначив під час виступу Роман Сарай. - Перший – це запровадження електронного документообігу. Суть його полягає в створенні єдиної для Закарпатської обласної ради, обласної військової адміністрації та 64 територіальних громад системи документообігу, синхронізованої з аналогічними системами відповідних державних та урядових організацій.
📌 Другий важливий проєкт - інформаційно-аналітичної системи «Ситуаційний центр "Безпекове Закарпаття"». У 2022 році область інвестувала значні кошти у безпеку. По всій території області було встановлено дві тисячі відеокамер та закуплено аналітичне обладнання, яке дозволяє оперативно розкривати злочини. В умовах воєнного стану Центр дозволяє ефективно протидіяти ймовірним загрозам інтересам держави, провокаціям, проявам тероризму та сприяє зниженню криміногенного стану в області, а мешканцям Закарпаття почуватися у безпеці.
📌 Наразі ми активно запроваджуємо в Закарпатті регіональну систему «Допомога Закарпаття» та його еволюційне продовження – мобільний додаток «Моє Закарпаття», який уже синхронізований із загальнонаціональним порталом державних послуг «Дія». Тут кожен може знайти або додати необхідну інформацію: про вакансії, гумдопомогу, підтримку бізнесу, житло, соціальну підтримку, донорство, допомогу ЗСУ та багато іншого».
📌 За словами голови обласної ради, за розвитком ІТ-індустрії – майбутнє. «Впевнений, що наше майбутнє за створенням «розумних» регіонів, «розумних» міст та «розумних» сіл, за електронною медициною, за впровадженням цифрових технологій для енергетики; за цифровізацією логістичних процесів і транспорту; за створенням цифрових інноваційних хабів, перехід на електронні гроші і т.д., - сказав Роман Сарай. - Переконаний, що в процесі цифровізації Україна завжди буде серед кращих і світ працюватиме, використовуючи саме український досвід».


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар