Перспективи транскороднної співпраці у новому програмному періоді Interreg post27

жовтня 10 / 2024
Перспективи транскороднної співпраці у новому програмному періоді Interreg post27

Керуюча справами Закарпатської обласної ради Мирослава Ливч взяла участь у консультативній зустрічі Interreg post27 із представниками громадськості Закарпатської області, органів влади, організацій та установ у сфері: охорони здоров’я, безпеки, освіти, культури, що присвячена транскордонному співробітництву. Захід націлений на обговорення потреб транскордонних регіонів та окреслення напрямків майбутніх прграм Європейського Союзу після 2027 року.
Вітаючи присутніх депутатка обласної ради зазначила: "Закарпатська обласна рада одним із пріоритетів у своїй діяльності вбачає саме транскордонне співробітництво з країнами-партнерами. Так, у рамках Програми „Польща – Україна 2021 – 2027” Закарпаття здобуло 10 проєктів із загальним бюджетом 8,5 мільйона євро.

В області завдяки цим грантовим проєктам будуть реконструйовані лікарні та системи водоочисних споруд, закуплено медичне обладнання, покращені умови надання соціальних послуг, налагоджено співпрацю між службами з надзвичайних ситуацій, проведено низку заходів із адаптації до змін клімату та наближення прикордонних регіонів до Європейського зеленого курсу.

Мирослава Ливч підкреслила, що обласна рада сприятиме кожному, хто прагне працювати задля розвитку громад, створення безпечного, екологічно чистого середовища з якісними медичними та соціальними послугами. Зокрема використовуючи такий інструмент як проведення консультативних зустрічей із громадами, комунальними підприємствами та установими, щодо залучення до участі їх у грантових програмах та необхідності навчання основами проєктного менеджемнту.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар