Урочистості з нагоди Дня юриста в Закарпатті

жовтня 08 / 2024

День юриста України – професійне свято, яке було встановлене Указом президента України Леоніда Кучми 16 вересня 1997 року і покликане об'єднувати юристів різних сфер діяльності, що стоять на захисті прав і свобод українців. До речі, дату цього свята обрано невипадково – вважається, що саме цього дня у 1016 році Володимир Мономах і Ярослав Мудрий видали першу збірку законів Київської Русі під назвою «Руська правда».

У День юриста привітання насамперед адресовані всім працюючим співробітникам юридичних і кадрових відділів підприємств, юридичних, адвокатських і нотаріальних контор, адвокатів, слідчих та судів. Також свято відзначають і ті, хто обрав юридичну освіту, але не працює за профілем. Крім того, більшість співробітників правоохоронних органів також є повноцінними юристами і тому заслужено приймають привітання.
Сьогодні за ініціативою Голови Ради адвокатів Закарпаття Олексія Фазекоша відбулася робоча зустріч із своїми колегами. Вітаючи їх з професійним святом, Олексій Андрійович наголосив, на тому, що "юрист – це не лише фах людини і його професія. Насамперед, це - покликання людини, яка спроможна стати на захист скривджених та, послуговуючись виключно нормами закону, в судових дискусіях відстояти Істину. Для мене особисто це велика честь і відповідальність - впродовж багатьох років очолювати Раду адвокатів Закарпаття, до складу якої входять справжні та досвідчені професіонали. Щиро дякую своїм колегам за принциповість, сміливість у відстоюванні прав людини на захист і, їхню турботу про людей!"



Під час урочистостей з нагоди професійного свята, вітальну слово, адресоване адвокатській спільності Закарпаття надіслав народний депутат України Василь Петьовка: "Щиро вітаю Вас з Днем юриста України! Бажаю, щоб ваші справи завжди залишалися чесними й праведними, а поради - проникливими та мудрими. Нехай у вашій кар'єрі не буде місця для помилок і поразок, а особисте життя наповниться спокоєм, щастям та любов'ю. Нехай ваша шляхетна професія приносить лише успіх! В день Вашого професійного свята хочу щиро побажати Вам і Вашим родинам невичерпного здоров'я, енергії, оптимізму та сил відстоювати верховенство права і букви Закону" - йдеться у вітальній адресі народного депутата України.

Володимир Горішняк - журналіст.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар