Новини Закарпаття

Підписана Угода щодо створення громадського, дитячого та інформаційного просторів на базі Берегівського професійного ліцею сфери послуг

Підписана Угода щодо створення громадського, дитячого та інформаційного просторів на базі Берегівського професійного ліцею сфери послуг

☝️ Василь Дем’янчук від імені Закарпатської обласної ради сьогодні підписав договір пожертви з громадською організацією «Проліска», що діє в межах проєкту Гуманітарного Фонду для України «Шлях до безпеки та послуг: транспортне забезпечення та підтримка колективних центрів», та комунальним закладом «Берегівський професійний ліцей сфери послуг».
👌 Згідно з угодою, благодійники за власний кошт відремонтують три приміщення першого поверху будівлі Берегівського професійного ліцею сфери послуг. По завершенню робіт там будуть створені громадський, дитячий та інформаційний простори.
👉 Також ГО «Проліска» має намір власним коштом умеблювати та забезпечити оргтехнікою усю будівлю - 4-поверхове приміщення, загальною площею 1500 кв.м. На це благодійники запланували виділити близько 7 мільйонів гривень. В інших приміщеннях будівлі ремонтні роботи проводяться силами благодійного фонду «Карітас» Чеської Республіки та Агентства ООН у справах біженців в Україні. Тут заплановано розмістити понад 180 переселенців. Частина приміщень буде адаптована для потреб людей з інвалідністю.
☝️ Завершити реконструкцію приміщень заплановано до кінця поточного року. «Це – надзвичайно важливо для нашого регіону, адже на Закарпаття продовжують переїжджати біженці зі сходу країни, - відзначив виконувач повноваження голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук. - І чимало з них потребують якісного житла. Це вже не перший проєкт, який реалізовує на Закарпатті гуманітарна місія «Проліска». Ми надзвичайно вдячні благодійникам за усе, що вони роблять для людей».
Перейти на сайт