«Вступ у професію юриста»: прокурор Закарпатської обласної прокуратури виступив перед студентами

вересня 23 / 2024
«Вступ у професію юриста»: прокурор Закарпатської обласної прокуратури виступив перед студентами
🔷

Днями прокурор Закарпатської обласної прокуратури, Doctor of Philosophy (Ph.D.) in Law Артем Іванов у ролі спікера долучився до панельної дискусії, організованої Ужгородським осередком Ліги студентів Асоціації правників України для студентів-юристів.

Зустріч із молоддю відбулася для ознайомлення майбутніх правників із різними професіями, які вони можуть обрати для себе у цій сфері. Для цього перед студентами виступили прокурор, суддя, адвокат і нотаріус.

Артем Іванов розповідає: «У своєму виступі прагнув донести студентам, як саме організована діяльність органів прокуратури України, яким є статус прокурора та його функції згідно з Законом України «Про прокуратуру». На прикладі конкретних кейсів розповів про буденну роботу та проблематику, яка може зустріти прокурора. Це стосується і окремих аспектів нагляду за досудовим розслідуванням, так і здійснення публічного обвинувачення в суді, взаємодії з адвокатським та суддівським корпусом краю».

Цікавило учасників і питання працевлаштування у прокуратуру. Так, прокурор обласної прокуратури повідомив про запроваджений інститут прокурорів-стажистів окружних прокуратур та законодавчі гарантії, які поширюються на їх діяльність.

Також Артемом Івановим було наголошено на тому, що кожен діючий та майбутній працівник правничої професії має обов’язком особистісного розвитку та вдосконалення, додержання вимог професійної етики, взаємоповаги до інших органів державної влади та самоврядування.

«Щодня ми маємо вчиняти подвиг, проживати день так, щоб він не минув марно, адже кожен в дитинстві мріяв бути супергероєм, і вони справді є - зараз на фронті, на передовій, а тому ми, кожен у своїй професії, повинні це усвідомлювати і всіма силами їм допомагати!», – резюмував Артем Іванов.

Фото: Ужгородський осередок Ліги студентів АПУ

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар