День спільнодії відбувся в мистецьких закладах Ужгорода, Мукачівської, Берегівської, Перечинської, Хустської та Ясінянської ТГ

вересня 20 / 2024


🙌 День спільнодії відбувся в мистецьких закладах Ужгорода, Мукачівської, Берегівської, Перечинської, Хустської та Ясінянської ТГ.

📍Заходи під назвою «Творчість як складова нашої стійкості» провели регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоровʼя Ти як? Таїсія Симочко та консультанти ініціативи в громадах.

💬 «Попіклуватися про свій внутрішній стан можна й потрібно за допомогою різних способів і технік. Одним із джерел енергії для самовідновлення є мистецтво. Творчість надихає, допомагає розслабитися, позбавитися напруги й страхів, подолати агресію, тривогу, побороти депресію й загалом підтримувати стабільний психоемоційний стан», – підкреслила Таїсія Симочко.

✔️ Під час артзаходів учні та студенти здійснили «Подорож до ментального здоров’я» – дізнавалися про зв’язок ментального здоров’я та мистецтва, доступні способи взаємодопомоги, опановували техніки самозаспокоєння, а ще й самі проходили «лікування творчістю» за допомогою малювання, танців, гри на музичних інструментах чи співу.

🔹День артспільнодії на Закарпатті провели в межах реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар