Безбар’єрне суспільство – один з пріоритетів для демократичної країни

вересня 20 / 2024

☝️Безбар’єрне суспільство – один з пріоритетів для демократичної країни. Створення умов, у яких кожна людина матиме рівні можливості для реалізації своїх прав та потенціалу, – завдання не тільки для влади, а й для соціально відповідального бізнесу.

➡️ Розбудова безбар’єрного простору надзвичайно важлива також у готелях, санаторіях, базах відпочинку та приміщеннях туристичних компаній. На цьому під час відкриття щотижневої онлайн-зустрічі «Діалог влади та бізнесу» наголосив заступник голови ОВА Олександр Пацкан.

📍У нашій області найбільше санаторіїв у країні, де маломобільні групи населення можуть пройти курс лікування чи реабілітації. Йдеться не тільки про осіб з інвалідністю, а й родин з дітьми, людей похилого віку та інших. Саме тому важливо зробити все можливе, щоб люди навіть в умовах війни почували себе на Закарпатті безпечно й комфортно, наголосила керівниця управління туризму та курортів ОВА Маріанна Готра.

📊 При облаштуванні доступного простору підприємцям необхідно дотримуватися державних стандартів щодо безбар’єрності будівель, маршрутів, оточення. Про чинні вимоги нагадав в.о. начальника управління містобудування та архітектури обласної військової адміністрації Роман Микитин.

🖇️ Під час заходу спільно з представниками громадських організацій і громад обговорили також особливості надання доступу до туристичних послуг, важливість комунікації без бар’єрів та створення сприятливого суспільного середовища в туризмі.

Нагадуємо, що всі матеріали онлайн-зустрічей доступні до перегляду й завантаження в окремому розділі на порталі 👉 «Допомога Закарпаття»: https://tinyurl.com/usf634ss.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар