Завдяки міжнародній співпраці Вільшанський інтернат отримає ліфт

вересня 19 / 2024

Відкритий у 1961 році, Вільшанський дитячий будинок-інтернат вже понад півстоліття є домівкою для дітей з психо-неврологічними захворюваннями та генетичними патологіями. Багато вихованців залишаються тут практично все своє життя. Значна частина з них частково або повністю позбавлена здатності самостійно рухатися, тому персонал закладу, зокрема сестри, вимушені переносити таких пацієнтів вручну між поверхами. Потреба в ліфті була нагальною вже давно.

Завдяки ініціативі Закарпатської обласної ради та фінансовій підтримці від Kraj Vysočina, цей важливий проєкт нарешті втілюється у життя. Ліфт турецького виробництва на дві зупинки вже доставлений до закладу, і підрядна компанія приступає до підготовки шахти та монтажних робіт. Очікується, що вже через місяць ліфт почне працювати.

Також варто відзначити важливу підтримку з боку Комітету медичної допомоги Закарпаття. Завдяки фінансуванню Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини зараз відбувається будівництво додаткових корпусів для розвантаження переповнених кімнат та створення реабілітаційних просторів.

Крім того, у закладі відкрилася кав’ярня-крамниця «Косиця», де працюють самі вихованці. Це частина проєкту, який реалізує швейцарська Асоціація "Парасолька", що сприяє інтеграції дітей у суспільне життя.

Наразі в інтернаті перебувають 187 дітей і дорослих, з яких лише 11 мають батьків. Від початку війни заклад прихистив ще 19 осіб з Луганська, Запоріжжя та Кривого Рогу.

Ми продовжимо працювати над тим, щоб полегшити життя цих людей та забезпечити їм гідні умови проживання.


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар