21 вересня у світі відзначають Міжнародний день миру та День миру в Україні - Прикордонники Закарпаття

вересня 19 / 2024


МИРУ В УКРАЇНІ БУТИ 🇺🇦

21 вересня у світі відзначають Міжнародний день миру та День миру в Україні. Цей день є символом надії та співчуття для мільйонів людей, які прагнуть завершення збройних конфліктів та побудови суспільства без війн і страждань.

Вчора, з нагоди цього визначного дня, в малому залі Мукачівського драматичного театру відбувся захід «Миру в Україні - бути!».

Його організатори ставили за мету, шляхом залучення місцевої талановитої молоді проголосити, що Україна - мирна країна.

До заходу доєдналися прикордонники Мукачівського загону.

«Вже через два дні, 21 вересня, весь цивілізований світ відзначатиме Міжнародний день миру. Українська держава сьогодні бореться за своє право на мирне життя. Ворог намагається знищити українські міста і села, але йому не під силу знищити нашу волю, наш дух та нашу культуру. Тому ми повинні пам’ятати свою історію, берегти, шанувати і примножувати нашу культуру», - наголосив один з учасників заходу - прикордонник Ігор Ступницький.

Зі сцени театральної зали пролунали оповіді та вірші про долі людей, яких спіткала війна у різних містах нашої країни.

Приємною несподіванкою для прикордонників став виступ викладача кафедри музичного мистецтва Мукачівського державного університету – Віталія Симоняна, який виконав для охоронців державного кордону відому пісню «Соколята» В’ячеслава Хурсенка, а юний поет Олександр Легар прочитав зворушливий вірш, присвячений військовослужбовцям.
Державна прикордонна служба України – прозора організація, яка відкрита для взаємодії та діалогу з громадськістю, експертною спільнотою, а також із усіма зацікавленими сторонами.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар