Профільна комісія погодила низку важливих питань галузі соціального захисту населення та охорони здоров’я

вересня 19 / 2024
Профільна комісія погодила низку важливих питань галузі соціального захисту населення та охорони здоров’я

Під головуванням Ольги Олексик засідала постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, зайнятості та соціального захисту населення, соціальної підтримки ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей. Участь у засіданні взяли посадовці ради: Роман Сарай, Василь Дем’янчук, Мирослава Ливч, голова постійної комісії з питань бюджету Наталія Штефуца, а також керівники профільних підрозділів ОДА - ОВА.
☝️ Представники комісії Єлизавета Біров, Євген Мешко, Федір Яринич, Василь Скрип одноголосно підтримали пропозицію голови комісії та схвалили питання щодо надання одноразової допомоги у розмірі 100 тисяч гривень сім’ям загиблих мешканців Закарпатської області – учасників бойових дій у період запровадження воєнного стану (відповідно до Регіональної програми соціальної підтримки ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей на 2023-2024 роки).

☝️ Обласні депутати обговорили детально проєкт рішення «Про Порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів закладів, які діють в організаційно-правовій формі комунальних некомерційних підприємств» та скерували його на схвалення чергової сесії обласної ради. Також на розгляд крайових парламентарів рекомендовано питання: про затвердження Статуту КНП «Закарпатська обласна клінічна лікарня імені Андрія Новака» ЗОР у новій редакції»; про затвердження обласних програм та змін до програмних документів, що стосуються: розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я обласної ради; протиепідемічних заходів та боротьби з інфекційними хворобами в області; посилення соціального захисту громадян тощо.
☝️ Заступник голови обласної ради Василь Дем’янчук поінформував про звіти комунальних некомерційних підприємств галузі охорони здоров’я, що належать до спільної комунальної власності територіальних громад Закарпатської області за відповідний період, які схвалили члени комісії. Крім того, депутати погодили уточнені фінансові плани таких КНП та скерували профільному департаменту ОВА окремі звернення.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар