Новини Закарпаття

Рідні та побратими ужгородця Романа Гапака просять підписати петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно)


Рідні та побратими ужгородця Романа Гапака просять підписати петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно)

Роман з дитинства мріяв про Збройні Сили України. Однак, хвороба після народження завадила йому стати курсантом Академії сухопутних військ. Одразу після 18-річчя, Роман підписав контракт із 15 окремим гірсько-штурмовим батальйоном 128 ОГШБр – став солдатом, навідником гармати в БМП.

Пройшов кілька ротацій у зоні ООС, а початок повномасштабної війни зустрів на Донеччині та Луганщині – найгарячіших на той час напрямках. За виявлений героїзм під час оборони Волновахи Роман Гапак був удостоєний ордена «За мужність» ІІІ ступеня. За мужність і героїзм під час боїв у Білогорівці Роман (Цитрус) Гапак був удостоєний ордена «За мужність» ІІ ступеня.

Минулого року Роман перевівся в підрозділ безпілотних літальних апаратів 128 ОГШБр. На його рахунку – знищена ворожа техніка, мінометні та кулеметні розрахунки, склади з боєприпасами.

27 травня 2024 року під час виконання бойового завдання захисник загинув поблизу м.Оріхів Запорізької області внаслідок ураження ворожого FPV-дрона.

Роману було всього 22 роки, 4 з яких він віддав захисту своєї країни. У будь-який момент боєць міг звільнитися за станом здоров’я, однак навіть не думав про це, а продовжував служити. Роман віддав за Україну найдорожче – власне життя.

Підписати петицію можна за посиланням.

Закарпаття 24
Перейти на сайт