Рідні та побратими ужгородця Романа Гапака просять підписати петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно)

вересня 18 / 2024

Рідні та побратими ужгородця Романа Гапака просять підписати петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно)

Роман з дитинства мріяв про Збройні Сили України. Однак, хвороба після народження завадила йому стати курсантом Академії сухопутних військ. Одразу після 18-річчя, Роман підписав контракт із 15 окремим гірсько-штурмовим батальйоном 128 ОГШБр – став солдатом, навідником гармати в БМП.

Пройшов кілька ротацій у зоні ООС, а початок повномасштабної війни зустрів на Донеччині та Луганщині – найгарячіших на той час напрямках. За виявлений героїзм під час оборони Волновахи Роман Гапак був удостоєний ордена «За мужність» ІІІ ступеня. За мужність і героїзм під час боїв у Білогорівці Роман (Цитрус) Гапак був удостоєний ордена «За мужність» ІІ ступеня.

Минулого року Роман перевівся в підрозділ безпілотних літальних апаратів 128 ОГШБр. На його рахунку – знищена ворожа техніка, мінометні та кулеметні розрахунки, склади з боєприпасами.

27 травня 2024 року під час виконання бойового завдання захисник загинув поблизу м.Оріхів Запорізької області внаслідок ураження ворожого FPV-дрона.

Роману було всього 22 роки, 4 з яких він віддав захисту своєї країни. У будь-який момент боєць міг звільнитися за станом здоров’я, однак навіть не думав про це, а продовжував служити. Роман віддав за Україну найдорожче – власне життя.

Підписати петицію можна за посиланням.

Закарпаття 24
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар