Розширення програми «Доступні ліки» (відео)

вересня 17 / 2024


Міністерство охорони здоров’я продовжує вдосконалювати програму державних гарантій. Новим кроком стало розширення переліку лікарських засобів у рамках урядової програми “Доступні ліки». Зокрема цього разу список поповнили антидепресанти. Як розповідають у аптеках, препарати,що мають заспокійливу дію, купують чи не щодня.

Відпуск таких лікарських засобів здійснюється з частковою оплатою. Головною умовою є наявність електронного рецепту від сімейного лікаря або ж профільного спеціаліста. Також запровадили зміни і для українців з числа ВПО. Краяни зізнаються, такі ініціативи зараз є вкрай потрібні для населення.

Програмою «Доступні ліки» користуються активно. На сьогодні, перелік лікарських засобів, що підлягають реімбурсації, включає понад 470 позицій, що на 60 позицій більше, ніж у попередньому переліку. Особливу увагу приділено лікарським засобам, які застосовують при лікуванні серцево-судинних захворювань, цукрового діабету, хронічних хвороб нижніх дихальних шляхів та інших поширених захворювань.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар