1131-у річницю з часу першої писемної згадки відзначає Ужгород

вересня 13 / 2024
1131-у річницю з часу першої писемної згадки відзначає Ужгород. Із цієї нагоди в обласній філармонії провели загальноміське віче, під час якого вшанували полеглих захисників.




В урочистостях взяли участь рідні загиблих Героїв, почесні громадяни Ужгорода, представники міської та обласної влади, військові, представники духовенства.

Захід розпочали із Державного Гімну України у виконанні Заслуженого академічного Закарпатського народного хору та хвилини мовчання за всіма загиблими в російсько-українській війні, після чого нацгвардійці в/ч 3115 понесли корзину із квітами до меморіалу загиблим захисникам України на Пагорбі Слави.

«Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну вже третій рік традиційного святкування Дня міста немає, – відзначив у своєму виступі міський голова Богдан Андріїв. – Проте у всіх нас є нездоланна віра у перемозі, єдність для допомоги нашим захисникам та вдячність Героям, завдяки яким маємо можливість зустрічати кожен день у рідному місті та у вільній Україні».

Богдан Євстафійович наголосив, що головне завдання сьогодні – допомога Збройним Силам України. І Ужгород, як і в попередні роки, продовжує підтримку військових – з початку року вже спрямували понад 100 гривень із бюджету громади на допомогу різним військовим підрозділам, силам тероборони, нацгвардійцям, прикордонникам, правоохоронним та силовим структурам, на заходи з оборонної та мобілізаційної роботи. .

Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай звернувся до присутніх та зустрівся: «У третій річниці повномасштабного вторгнення ми говоримо про наш вибір — вибір ужгородців, закарпатців та всіх українців жити в незалежній, процвітаючій і суверенній країні. На жаль, за цей вибір Ужгород дає своїх найкращих синів».

За особистість мужності, патріотизму, самовідданості Батьківщини та відваги, заявлено під час бойових дій із забезпечення захисту державного суверенітету, територіальної цілісності України, рішеннями сесії Ужгородської міської ради від 5 та 11 вересня 2024 року 63-м військовим прийнято звання «Почесний громадянин міста Ужгорода» (посмертно). Відзнаки міського голови вручив рідним Героїв.

Під музичний супровід у виконанні академічного камерного оркестру філармонії під керівництвом заслуженого артиста України Владислава Юроша присутні у залі переглянули відео, у якому згадали полеглих військових.

Знаком народної пошани Всеукраїнської громадської організації «Країна» – орденом «За розбудову України» – за активну волонтерську діяльність нагороджено заслужену артистку України Маріанну Сухолову. Пані Маріанна виконала пісню, присвячену полеглим захисникам, «Ти мій ангел».

Закінчили загальноміське віче «Молитвою за Україну».
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар