Закарпатський журналіст та видання groza-news.info виступає в ролі суду останньої інстанції

вересня 12 / 2024

Нещодавно на сайті «groza-news.info» було опубліковано матеріал під заголовком: «Закарпатський апеляційний суд готується випустити на волю вбивцю з Підвиноградова». Ця стаття викликає сумніви щодо дотримання журналістських стандартів, оскільки вона базується переважно на припущеннях і не підтверджених свідченнях.

Одне з ключових тверджень статті ґрунтується на словах рідних загиблого, які нібито бачили і чули, як В. Ковач наказував В. Гецкові вбити жертву. Однак на суді ці свідки заплуталися у своїх свідченнях, і більшість із них вже не могли підтвердити свої попередні заяви.

Інша частина матеріалу описує підозру щодо рішення суду, висловлюючи думку, що суддю було підкуплено. Проте, знову ж таки, це твердження базується на припущеннях без жодних доказів, які б підкріплювали ці звинувачення.

Звинувачення у співучасті Олексія Фазекоша, якого у статті називають «псевдоадвокатом», також не мають під собою доказової бази. Залишаючи без уваги конкретні юридичні факти, видання пропонує власну інтерпретацію подій, виступаючи в ролі суду. Журналісти, замість подання об’єктивної інформації, фактично накладають звинувачення на учасників процесу, що суперечить основоположним принципам журналістики.

Крім того, посилання на інше видання «Фенікс Слово» лише підкреслює припущення про ймовірний підкуп суддів, але жодних доказів цього не представлено. Фінальний висновок статті: «Достеменно не відомо про безпосередній підкуп суддів», фактично заперечує власні гучні заголовки.

Нагадуємо редакції «groza-news.info» про важливість дотримання принципу презумпції невинуватості, який є основою будь-якої правової системи. Згідно з цим принципом, кожна людина вважається невинуватою до того часу, поки її вину не буде доведено судом у законному порядку.

Закликаємо журналістів дотримуватися етики, ретельно перевіряти факти та уникати спекуляцій і непідтверджених заяв.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар