На Закарпатті готують заготовки для ЗСУ (відео)

вересня 08 / 2024


Миють, нарізають перець, натирають буряк. Далі складають все до каструлі і тушкують до приготування. Так вже понад тиждень свалявчанки готують для військових борщову заправку і традиційну закарпатську аджику. Пані Яна розповідає, ідея приготувати та законсервувати домашні страви для оборонців виникла у її мами. Місцеві жителі підтримали ініціативу. Відправили чимало овочів для приготування консервації, кажуть волонтерки. У одній такій заправці для борщу – буряк, морква, цибуля, перець, а ще й зелень.

Лишається додати тільки картоплю і смачний обід готовий. На кухні допомагає і пані Лариса. У жінки два брати служать у лавах ЗСУ. Каже, хоче передати бійцям відчуття дому хоча б за допомогою улюблених страв. Волонтери вже знають, куди відправлятимуть заготовки.

Наразі чекають найближчої відправки на Схід, аби передати військовим закарпатських смаколиків. Роблять заготівки всією родиною та разом з друзями. Пані Яна каже, поставили собі за мету зробити сто банок борщової заправки, аджики та лечо.

Адже їхня мета підтримати військовослужбовців. Переконані, коли після виконання завдання захисник хоче перенестися на хвилинку додому, то варто просто залити ці заготовки окропом, скуштувати смачні закарпатські страви та відчути домашній затишок і турботу рідних людей.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар