Новини по нашому 818 Переглядів 0 Рейтинг

На Рахівщині місцеві волонтерки власноруч готують домашні сухі супи та борщі для українських військових (відео)

січня 15 / 2023


На Рахівщині місцеві волонтерки власноруч готують домашні сухі супи та борщі для українських військових. Виготовляти набори почали з весни. Овочі, зелень та м’ясо просушують та розфасовують на порції.

Всю виготовлену провізію передають військовослужбовцям, аби вони в польових умовах могли швидко приготувати собі здорову домашню їжу. У селищі Ясіня місцеві волонтерки готують з домашніх продуктів сухі супи та борщі для військовослужбовців на фронт. Сушать інгредієнти жінки самостійно, долучилися до цієї справи жителі майже всієї Рахівщини.

Картоплю і м’ясо попередньо відварюють, інші інгредієнти сушать сирими. Родзинка Ясінянщини – Гуцульський борщ, його найчастіше і готують для бійців. За рецептом змішуємо всі інгредієнти. Готову суміш засипають у пакет. Крім гуцульського борщу готують для військових грибну юшку. Один укомплектований сухий набір розрахований на каструлю середнього розміру. Готується така страва 10 – 15 хвилин. Попит є і на сухофрукти. У холодну пору року військові частіше зігріваються вітамінізованим чаєм.

Такі власноруч приготовані волонтерами суміші суттєво полегшать нашим військовим спосіб приготування їжі у польових умовах. Найважчим та довготривалим процесом у цій справі є саме підготовка інгредієнтів, кажуть волонтери, сушка продуктів займає велику кількість часу та відбирає багато сил, тому чим більше небайдужих людей приєднається до цієї справи, тим ефективнішим буде піклування про наших воїнів.

Всі ці жінки щоденно збираються та працюють над виготовленням сухих супів, але рук все одно бракує. Кожен з нас може долучитися до благої місії та прислати до імпровізованого волонтерського штабу просушені продукти, тим самим подарувати нашим захисникам смачний суп та відчуття домашнього тепла.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар