Ситуація на ринку нерухомості на Закарпатті (відео)

вересня 07 / 2024
Ситуація на ринку нерухомості на Закарпатті (відео)


Закарпатська область у трійці лідерів, після Київської та Львівської областей, за вартістю житла. Первинний ринок нерухомості найдоступніший в Сумській та Чернігівській областях, тут доведеться заплатити біля 630 доларів за квадратний метр. Порівняймо, на Закарпатті така ж квартира в новобудові обійдеться в 1 200 доларів за квадратний метр. Світлана Піняшко, місцева ріелторка, каже, Мукачівський ринок нерухомості сьогодні вкрай непередбачуваний. Пані Світлана наголошує, що попит знизився саме зараз, у літній період часу, що обумовлено сезонними особливостями. В цілому ж картина на ринку нерухомості Мукачева неоднозначна: житло продовжують купувати, але спрогнозувати попит та подальшу ситуацію у цій сфері – нереально, адже з початком повномасштабної війни ситуація напряму залежить від соціально-економічних чинників та ситуації на Сході.

Слід відзначити, і збільшення об’єктів будівництва у Закарпатті та зокрема Мукачеві. Це обумовлено зростанням попиту саме на первинну нерухомість. На думку експертів ціни на житло у регіоні адекватно відповідають ситуації. Але чи згодні з ними мукачівці? Все ж допомога у купівлі житла від держави є. З жовтня 2022 року в Україні працює державна програма іпотечного кредитування житла «єОселя».

Закарпаття одним з перших інтегрувало цю програму в регіон. Підсумовуючи, можна відмітити: попит на придбання та оренду житла є, особливо покупці цікавляться новобудовами, ціни на житло значно виросли та, як на місцевих, зараз зависокі. Все ж, надія, мати власний прихисток залишається реальною, завдяки державній програмі кредитування нерухомості.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар