Український конгресовий комітет Америки допомагатиме Закарпаттю

серпня 31 / 2024
Український конгресовий комітет Америки допомагатиме Закарпаттю

🇺🇦🇺🇸 В рамках робочої поїздки до США голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай та обласні депутатки Ольга Олексик та Юдіта Євчак мали кілька важливих зустрічей з керівництвом Українського конгресового комітету Америки (УККА). Це - провідна організація українців у США, що репрезентує українську діаспору перед вищою владою країни та американським суспільством.
☝️ Комітет був створений майже 80 років тому, щоб підвищувати у США обізнаність про Україну, розказати про злочини радянського режиму та підтримати українських емігрантів. Нині Український Конгресовий Комітет Америки активно відстоює інтереси України у США та служить українській діаспорі. При Комітеті діє Шкільна Рада, якій підпорядковуються кілька десятків суботніх шкіл українознавства і яка видає підручники, затверджує і розробляє програми навчання, дбає про підготовку вчителів.
👌 Під час зустрічей з головою Українського Конгресового комітету США Андрієм Футеєм та головою осередку УККА в Нью-Йорку Андрієм Добрянським було окреслено напрямки можливої співпраці між Закарпатською областю та Українським конгресовим комітетом Америки. Заручилися цілковитою підтримкою Комітету, який допоможе нам розширити співпрацю з іншими штатами та інституціями.
🇺🇦🤝🇺🇸 Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай подякував Андрію Футею та Андрію Добрянському за всебічну підтримку української діаспори в США та величезну роботу, яку вони щоденно виконують для наших співвітчизників та за конструктивні та продуктивні зустрічі в Орландо та Нью-Йорку. Роман Сарай висловив сподівання щодо продовження нашої співпраці та зустріч у найближчому майбутньому.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар