Новини Закарпаття

Близько 4 тисячі закарпатських біженців в Угорщині більше не будуть отримувати допомогу держави (відео)


Згідно з новою постановою уряду Угорщини, прийнятою наприкінці червня, з 21 серпня право на розміщення надається лише тим біженцям, які прибули з районів України, що найбільше постраждали від бойових дій. Оскільки Закарпаття не є зоною активних бойових дій, громадяни Угорщини, які прибули із цього регіону, включаючи тих, хто втік від мобілізації, більше не мають права на проживання в Угорщині.

У середу, через цю постанову, більше сотні українських біженців були виселені з поселення Коч у повіті Комаром-Естергом, де вони раніше проживали у приватних будинках, фінансованих державою. Такі заходи можуть вплинути на сотні сімей, включаючи чотири родини із Закарпаття, яких можуть виселити на вулицю у місті Тата. За оцінками уряду, це рішення може торкнутися приблизно чотирьох тисяч осіб.

Це викликало серйозні занепокоєння серед угорських українців, особливо закарпатців, які опинилися в складній ситуації, втративши право на притулок і проживання в Угорщині.

Проблемою для закарпатських біженців ще є те, що багато з них мають угорське громадянство, що не дає їм право на отримання статусу біженця.

Ще цікаво, що проблемою біженців зацікавилось посольство США посол зустрівся з деякими закарпатськими біженцями та піддав критиці уряд Орбана за таке рішення.

Водночас США не надало можливості цим біженцям можливості виїхати до своєї країни, щоб туди потрапити потрібно знайти «спонсора».



Перейти на сайт