Близько 4 тисячі закарпатських біженців в Угорщині більше не будуть отримувати допомогу держави (відео)

серпня 29 / 2024

Згідно з новою постановою уряду Угорщини, прийнятою наприкінці червня, з 21 серпня право на розміщення надається лише тим біженцям, які прибули з районів України, що найбільше постраждали від бойових дій. Оскільки Закарпаття не є зоною активних бойових дій, громадяни Угорщини, які прибули із цього регіону, включаючи тих, хто втік від мобілізації, більше не мають права на проживання в Угорщині.

У середу, через цю постанову, більше сотні українських біженців були виселені з поселення Коч у повіті Комаром-Естергом, де вони раніше проживали у приватних будинках, фінансованих державою. Такі заходи можуть вплинути на сотні сімей, включаючи чотири родини із Закарпаття, яких можуть виселити на вулицю у місті Тата. За оцінками уряду, це рішення може торкнутися приблизно чотирьох тисяч осіб.

Це викликало серйозні занепокоєння серед угорських українців, особливо закарпатців, які опинилися в складній ситуації, втративши право на притулок і проживання в Угорщині.

Проблемою для закарпатських біженців ще є те, що багато з них мають угорське громадянство, що не дає їм право на отримання статусу біженця.

Ще цікаво, що проблемою біженців зацікавилось посольство США посол зустрівся з деякими закарпатськими біженцями та піддав критиці уряд Орбана за таке рішення.

Водночас США не надало можливості цим біженцям можливості виїхати до своєї країни, щоб туди потрапити потрібно знайти «спонсора».



Категорія : Суспільство


Залишити Коментар