У річницю загибелі сержанта Сергія Шикули, прикордонники Чопського загону вшанували пам’ять полеглого побратима

серпня 28 / 2024
🖤ПРИКОРДОННИК СЕРГІЙ ШИКУЛА – ГЕРОЙ, ЩО НАВІКИ У СТРОЮ

У річницю загибелі сержанта Сергія Шикули, прикордонники Чопського загону вшанували пам’ять полеглого побратима. Після хвилини мовчання до його могили поклали квіти. Військовий капелан протоієрей Сергій Ємець відслужив заупокійну панахиду за душу спочилого воїна.

Прикордонник загинув на Донеччині 28 серпня 2023 року у бою з російськими окупантами.

Сергій Васильович Шикула народився в селі Мокра Закарпатської області 17 липня 1981 року. 22 вересня 2022 року він був прийнятий на військову службу за контрактом та призначений у відділ прикордонної служби «Ужгород» Чопського загону. У липні 2023 року сержант Сергій Шикула у складі зведеного підрозділу вирушив на захист України для виконання бойових завдань на Бахмутський напрям, де разом побратимами винищував агресора.

28 серпня 2023 року прикордонник разом з побратимами виконував завдання з евакуації пораненого з вогневої позиції. Група потрапила під ворожий мінометний обстріл. На жаль, у ході виконання бойового завдання Сергій Шикула отримав численні осколкові поранення, не сумісні з життям. Героя поховали у селі Тур’я-Бистра Ужгородського району, де він проживав з родиною.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час виконання службових завдань із забезпечення захисту незалежності та територіальної цілісності України, указом Президента України, сержанта Сергія Шикулу посмертно нагороджено державною відзнакою - орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

🇺🇦Слава полеглому Герою! Вічна пам’ять воїну, що віддав життя за незалежність України!💔
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар