Ужгородський міський голова узяв участь у роботі Конгресу місцевих та регіональних рад при Президентові України

серпня 21 / 2024

Міський голова Богдан Андріїв брав участь у роботі Конгресу місцевих та регіональних рад при Президентові України
Пріоритетними завданнями для місцевої влади на найближчий час є підготовка доопалювального сезону, забезпечення початку європейського навчального року за умовою в режимі офлайн, а також можливість співпраці з іншими партнерами.

На цьому Президент України Володимир Зеленський проголосив сьогодні у Кропивницькому під час засідання Конгресу місцевих та регіональних рад.

Долучилися до заходу, який відбувся у змішаному форматі, понад 1600 учасників. таким чином, керівництво держави, прем'єр-міністр, секретар РНБО, представники уряду, керівники центральних органів виконавчої влади, народні депутати, начальники ОВА, голови громади, керівники органів місцевого самоврядування, очільники Асоціацій органів місцевого самоврядування, 25 міжнародних представників. У складі делегації від Закарпаття, який очікує керівник ОВА Віктор Микита, участь у Конгресі візьме і міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.


Ключовими темами для обговорення стали ситуації в регіонах, що найбільше постраждали внаслідок російської агресії; розширення можливостей реалізації проектів альтернативної генерації електроенергії в територіальних громадах, інструментів державної підтримки проєктів розподіленої генерації для жителів громади; ефективне управління земельними ресурсами; стан та перспективи проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення у громадах та наповнення дохідної частини місцевих бюджетів від інвентаризації земель.

Під час засідання Конгресу Всеукраїнські асоціації органів місцевого самоврядування підписали Меморандум про співробітництво з органами державної влади. Угода спрямована на підвищення ефективності управління земельними ресурсами.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар