Муніципальне співробітництво територіальних громад. Досвід міжнародних партнерів

серпня 11 / 2024
🤝Муніципальне співробітництво територіальних громад. Досвід міжнародних партнерів

🟧 За підтримки Програма DOBRE
Всеукраїнська Асоціація обʼєднаних територіальних громад провела семінар з обміну досвідом. Захід відбувся в Ясінянській громаді Закарпатської області.

🇺🇦🇲🇩🇷🇴Участь у заході взяли члени Правління ВАОТГ, представники асоціацій місцевого самоврядування — Республіки Молдова та Румунії.

🤝Привітав учасників Браян Кемпл, керівник Програми USAID DOBRE:
💬«Наша мета — допомогти громадам використати можливості та подолати виклики, які несе децентралізація. Ми надаємо нашим партнерським громадам технічну та матеріальну допомогу у кількох різних сферах, включаючи міжмуніципальну співпрацю. Асоціація у цьому теж відіграє дуже важливу роль. Програма DOBRE вже кілька років тісно співпрацює з Асоціацією. Асоціація об'єднує громади, надає їм важливу інформацію, ділиться досвідом Це надзвичайно важливо, адже для того, щоб процвітала Україна, мають процвітати громади»

🟩Голова ВАОТГ Олександр Корінний подякував Брайану Кемплу за підтримку українських громад, і фінансову, і ресурсну.

💬«Переможемо разом! І наші громади будуть процвітаючими, розвиватимуться, а наші громадяни після Перемоги повернуться додому і будуть відбудовувати нову, ще кращу Україну», — наголосив Олександр Корінний.

🟩Виконавчий директор ВАОТГ Тарас Добрівський презентував результати міжнародної діяльності Асоціації та роботу тематичної платформи, створеної рік тому за підтримки Програми USAID DOBRE.

🌐Учасники семінару поділились досвідом організації міжнародної співпраці, європейські колеги представили інформацію про свої муніципалітети, повіти і регіони, та розповіли про досвід підготовки громад і трансформації структури і діяльності органів місцевого самоврядування до вступу до Європейського Союзу, способи поширення і популяризації європейських цінностей, запровадження кращих практик доброго врядування.

🔗Детально: https://bit.ly/3SITY8e

Всеукраїнська Асоціація ОТГ. Закарпатське регіональне відділення
Львівське регіональне відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ
Одеське регіональне відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ
Дніпропетровське регіональне відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар