Як бізнес може отримати фінансову підтримку для проєктів з енергоефективності – про це йшлося на зустрічі у міській раді

серпня 05 / 2024
Як
Тут представникам бізнесу Ужгорода презентували фінансові програми для підвищення енергонезалежності.

На захід, який організувало управління економічного розвитку міста, запросили представників чотирьох державних банків, які задіяні в урядовій програмі – «Ощадбанку», «ПриватБанку», «Укргазбанку», «Сенс Банку», а також постачальників альтернативних джерел електроенергії – ТОВ «ПРОСО Енерджі», ТОВ «ЕКО ВОЛЬТ», ТОВ «СОЛАРНІ ЕНЕРГЕТИЧНІ СИСТЕМИ» (СОЛЕНСІ), ТОВ «Ем Джі Груп».

Хоча зараз ситуація в енергосистемі стабілізувалася, вона залишається складною, адже пошкодження енергосистеми значні. Громаді потрібно підготуватися до осінньо-зимового періоду, а посилити енергетичну стійкість допоможуть державні програми енергоефективності, зазначив на початку зустрічі міський голова Богдан Андріїв. Участь у заході взяли заступники міського голови Іван Завидняк та Михайло Маргіта, секретар міської ради Ігор Чорній, які також підкреслили, що завдяки урядовим програмам бізнес зможе реалізувати енергетичні проєкти різної складності для стабільної роботи своїх підприємств.

Для забезпечення енергонезалежності підприємці можуть скористатися програмою «Доступні кредити 5-7-9%». За отримані кошти можна придбати і встановити газотурбінні, газопоршневі чи біогазові установки.

Про умови, які пропонують банки, детально розповіли представники цих установ. Зазначалося також, що завжди викликом для бізнесу була наявність застави. Зараз на відновлення енергетики заставою буде саме обладнання, яке бізнес купує. Це може значно спростити процес отримання кредиту і робить його доступнішим для більшої кількості підприємців.

Постачальники альтернативних джерел електроенергії поінформували присутніх про обладнання, яке можуть придбати підприємці, його переваги, як правильно підібрати та грамотно експлуатувати альтернативні джерела енергії.

Більше дізнатися про програми та умови кредитування підприємцям допоможуть фахівці банківських установ, детальна інформація є і на офіційних сайтіх банків.



Категорія : Суспільство


Залишити Коментар