Закарпатська митниця: динаміка надходження митних платежів до Держбюджету значно поліпшилася

серпня 03 / 2024


Закарпатська митниця: динаміка надходження митних платежів до Держбюджету значно поліпшилася

За підсумками січня-липня 2024 року Державний бюджет отримав 11,9 млрд грн митних платежів, сплачених субʼєктами зовнішньоекономічної діяльності в зоні діяльності Закарпатської митниці, що на 2 млрд. грн. перевищило очікувані надходження до державної скарбниці.

Порівняно з аналогічним періодом 2023 року, фактичні надходження до бюджету збільшились на 4,1 млрд. грн.

Попри зростання обсягів пільг зі сплати митних платежів, цьогоріч збільшилися обсяги оподаткованого імпорту товарів, ввезених автомобільним транспортом (товари з найбільшим рівнем податкового навантаження).

За підсумками сплачених митних платежів ввізне мито становило 1,2 млрд, акцизний податок – 0,2 млрд, ПДВ із ввезених товарів – 10,4 млрд. Середньоденні перерахування за 7 місяців п.р. становлять 77,5 млн грн.

Як поінформували в управлінні контролю та адміністрування митних платежів Закарпатської митниці, основні бюджетоформуючі товари за звітний період та обсяги податків, стягнені з них, наступні:
- легкові автіомобілі – 3,1 млрд.грн;
- ⁠моторні транспортні засоби – 0,7 млрд.грн.;
- ⁠монітори і проектори – 0,4 млрд.грн;
- ⁠телефонні апарати – 0,4 млрд.грн;
- ⁠електричні водонагрівачі – 0,3 млрд.грн. та інші.

Завдяки активності та відповідальності суб’єктів господарювання, незважаючи на виснажливу війну росії проти України, констатуємо чітку тенденцію зростання митних платежів до бюджету, що свідчить про все більшу адаптацію вітчизняного бізнесу до нових реалій.

Пресслужба Закарпатської митниці
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар