Обласна робоча група «Прозорість і підзвітність» продовжує здійснювати моніторинг публічних закупівель

серпня 03 / 2024
🔍 Обласна робоча група «Прозорість і підзвітність» продовжує здійснювати моніторинг публічних закупівель. Активісти підсилюють її, повідомляючи про можливі порушення в цій сфері.

Зокрема, громадська організація «Платформа громадський контроль» надіслала до ОВА близько 40 таких звернень. Окремі зауваження стосувалися обґрунтування і формування замовниками очікуваної вартості предмета закупівлі, аспектів відбору постачальників тощо.

📍Робоча група опрацювала звернення та перевірила вказані тендери. За результатами моніторингу замовники спростували зауваження щодо 19 із них, у 15 випадках аудитори не виявили порушень, натомість у 3 – тендерна документація не відповідала нормам закупівельного законодавства.

☝️Василь Іванчо - заступник голови Закарпатської ОВА наголосив на необхідності неухильного дотримання вимог законодавства на всіх етапах та всіма учасниками публічних закупівель. Також він відзначив важливість позитивної тенденції в зростанні уваги громадськості до проведення тендерів і цільового використання бюджетних коштів.

🔹 Замовникам, які допустили порушення під час складання тендерної документації, запропонували усунути недоліки чи розірвати договори, зокрема й там, де є незакінчені процедури торгів. Про проведену роботу органи місцевого самоврядування повинні поінформувати обласну групу «Прозорість і підзвітність», а також громадську організацію.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар